TYT matematikte yeni nesil sorular nasıl çözülür?

yağızSSD

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle benim tek bir sorunum var o da TYT matematikte soruları anlamıyorum. Yani şöyle kazanim testlerini anliyorum çözebiliyorum fakat böyle yeni nesil denilen soru tarzlarına gelince tikanip kalıyorum. Bazen soruları hiç anlamıyorum ama anladigim zaman yapabiliyorum. Bu konuda ne yapabilirim?

Matematiksel düşünme becerini yükseltmelisin. Bu da daha fazla soru çözerek ve öğrenerek gelişir. İlk 12 konu dediğimiz temel kısmın sağlam olsun gerisi kolay. Sadece biraz emek gerekiyor.

YouTube'dan o konu ile alakalı soru çözüm videoları izleyip hocanın bakış açısını anlamaya çalışabilirsin.

Bu arada paragraf çözmek, kitap okumak da okuduğunu anlamada yardımcı olabilir. Yeni nesil sorular tamamen okuduğunu anlayıp soru çözmekte bitiyor.

Bu arada paragraf çözmek, kitap okumak da okuduğunu anlamada yardımcı olabilir. Yeni nesil sorular tamamen okuduğunu anlayıp soru çözmekte bitiyor.
Güzel bir yere değindiniz. Çoğu kişi kitap okumak netleri arttırmaz diyor, ki kısmen doğru artmaz ama kitap okumak odaklanma süreni ve anlama kapasitesini arttığı için dolaylı olarak net artışı sağlarsın. Hem sınav hem de kişisel gelişim için kitap hayatın her döneminde kitap okunmalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı