TYT nasıl çalışılmalı?

erdmee

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, internetten okudum ama kendime uygun bir TYT programı yapamadım. Bu yüzden buraya yazmaya karar verdim. Bu sene YKS'ye gireceğim daha önce çok önemsemedim ve 9-10'da çok eksiğim var. Nasıl TYT çalışmalıyım program olarak, konu mu öğrenmeliyim yoksa test mi çözmeliyim sadece? Ayrıca kitap almadan videolardan TYT çalışmak mantıklı mı? Amacım 3-4 ay TYT bitirip AYT'ye geçmek.

Kitap almadan çalışabiliyorsan direkt olimpiyatlara alalım seni. Kitap şart hocam.
Hocam TYT Altın Karma Edebiyat var bu sadece Dil bilgisi olduğu için bir adet paragraf kitabı siparişi verdim zaten ayrıyetten TYT kitabım yok sadece 9 ve 10. sınıf kitaplarım var bunlardan çalışabilir miyim? Ben bunu konuya yazdım aslında neden kaydetmemiş.

Hocam TYT Altın Karma Edebiyat var bu sadece Dil bilgisi olduğu için bir adet paragraf kitabı siparişi verdim zaten ayrıyetten TYT kitabım yok sadece 9 ve 10. sınıf kitaplarım var bunlardan çalışabilir miyim? Ben bunu konuya yazdım aslında neden kaydetmemiş.
Sadece ders kitaplarından çalışmak için çoban olmalısınız. Onun harici her dersten test kitabı lazım. (TYT sosyal hariç sayılabilir) Hatta bir kaç çözmek lazım. Öyle laf olsun diye paragraf kitabı sipariş veriliyor genelde. Kütüphaneye vb gidip paragraf kitabını koyup 40-50 soru çözüp çalışıyorum ayağına böyle zaman geçiriyor çoğu kişi. Özellikle matematik ve Türkçeye baya önem vermelisiniz. Matematik zaten temelde test çözmekten ibaret.

Merhaba, internetten okudum ama kendime uygun bir TYT programı yapamadım. Bu yüzden buraya yazmaya karar verdim. Bu sene YKS'ye gireceğim daha önce çok önemsemedim ve 9-10'da çok eksiğim var. Nasıl TYT çalışmalıyım program olarak, konu mu öğrenmeliyim yoksa test mi çözmeliyim sadece? Ayrıca kitap almadan videolardan TYT çalışmak mantıklı mı? Amacım 3-4 ay TYT bitirip AYT'ye geçmek.

Hocam kitapsız olmaz ya yani bazı derslerde özellikle kaynak kesin çözmen gerekiyor. Mesela matematikten 2 kaynak çözmelisin zaten matematik dediğin ders soru çözerek gelişilir onun dışında geometri çok önemli ondanda en az 2 kaynak çözmelisin bence. Bir de AYT matematiğe mesela başlamak için TYT'nin bitmesini bekle TYT matematikte fonksiyonları bitirdiği andan itibaren AYT'ye başlamalısın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00