TYT Netimi Nasıl Artırabilirim?

Hocam kaçıncı sınıfsınız? Hangi derslerde kötüsünüz? Çok fazla yoruma açık bir şey sormuşsunuz. :D Konu eksiklerinizi kapattıkça, soru çözdükçe artar net sayınız.

Benim matematik öğretmenim bize bir taktik öğretmişti belki sizde işi yarar. Kendinizi şartlandırın. Mesela TYT'den 85'i geçemezsem günlük yarım saat fazladan ders çalışacağım diyin ama koyduğunuz şartı yapın. Bunu şimdi yapmayın, ileride yapın. Konularınız bitmeden yaparsanız vakit kaybedersiniz.

Hocam kaçıncı sınıfsınız? Hangi derslerde kötüsünüz? Çok fazla yoruma açık bir şey sormuşsunuz. :D Konu eksiklerinizi kapattıkça, soru çözdükçe artar net sayınız.

Benim matematik öğretmenim bize bir taktik öğretmişti belki sizde işi yarar. Kendinizi şartlandırın. Mesela TYT'den 85'i geçemezsem günlük yarım saat fazladan ders çalışacağım diyin ama koyduğunuz şartı yapın. Bunu şimdi yapmayın, ileride yapın. Konularınız bitmeden yaparsanız vakit kaybedersiniz.
11. sınıfa geçtim hocam.

Dostum bol bol deneme çözmek gerekli ve elin sürekli alışık olmalı çözmeye. Her denemeden sonra sık yanlış yaptığın konuları listele ve sırayla tekrar üstünden geç kulağa kolay gibi gelsede zor bir olay kolay gelsin.

Genelde boş tavsiye verirler konuya verilen cevapları da okudum işe yarar bir şey yok.

TYT'de bantlar vardır öğrenciler bu bantlar arasında dolanır bir üst banta geçmek için farklı çalışma stratejilerine girmeleri gerekir.
Örnek olarak: 60-70 bandı yksye ciddi çalışmaya başlayanların ilk klasmanıdır. Profesyonellik yoktur bu bantta biraz biraz yapılır.
70-80 bandı artık orta seviye sorularda eksiksiz yapmayı gerektirir.
90-100 bandı artık 1 derste ciddi manada profesyonelleştiğinin göstergesidir diğerleri de ortalamanın üstüdür.

Senin hedefin ne ona yönelik çalışmak zamanı yönetmek lazım yani direk şöyle çalış diye bir şey yok.
Sen dümdüz çalış gerisi gelir diyenler 70I geçemez zaten.

Ama 90 bandı için yapman gerekeni söyleyeyim:
Konu olarak eksiğin olmadığını varsayarak konuşuyorum eğer varsa onları hallettikçe artacaktır.
Son 10 yılın TYT-ygs-ales-MSÜ sorularını çöz.
Dümdüz çözmeyeceksin ama bu soruları tabiri caizse yalayıp yutacaksın. Gerekirse bir soruda 20-30 dakika uğraş ama kendi kafanla çöz.
Bu seni çok rahat 90 bandına taşır.

Ama daha yeni 11'e geçtim demişsin ilk 100'e girmek istemiyorsan çok kasma bu sene seneye 80netle başlamak zaten büyük ayrıcalık.

Ben senin yerine olsam bu sene fizik kasardım 12'de fizikle vakit kaybetmek kimi zaman rahatsız edici olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
genelde boş tavsiye verirler konuya verilen cevapları da okudum işe yarar birşey yok.

TYT de bantlar vardır öğrenciler bu bantlar arasında dolanır bir üst banta geçmek için farklı çalışma stratejilerine girmeleri gerekir.
örnek olarak:60-70 bandı yksye ciddi çalışmaya başlayanların ilk klasmanıdır. profesyonellik yoktur bu bantta biraz biraz yapılır.
70-80 bandı artık orta seviye sorularda eksiksiz yapmayı gerektirir.
90-100 bandı artık 1 derste ciddi manada profesyonelleştiğinin göstergesidir diğerleri de ortalamanın üstüdür.

senin hedefin ne ona yönelik çalışmak zamanı yönetmek lazım yani direk şöyle çalış diye birşey yok.
sen dümdüz çalış gerisi gelir diyenler 70i geçemez zaten.

ama 90 bandı için yapman gerekeni söyleyeyim:
konu olarak eksiğin olmadığını varsayarak konuşuyorum eğer varsa onları hallettikçe artacaktır.
son 10 yılın tyt-ygs-ales-msü sorularını çöz.
dümdüz çözmeyeceksin ama bu soruları tabiri caizse yalayıp yutacaksın. gerekirse bir soruda 20-30 dakika uğraş ama kendi kafanla çöz.
bu seni çok rahat 90 bandına taşır.

ama daha yeni 11 e geçtim demişsin ilk 100'e girmek istemiyorsan çok kasma bu sene seneye 80netle başlamak zaten büyük ayrıcalık.

Ben senin yerine olsam bu sene fizik kasardım 12 de fizikle vakit kaybetmek kimi zaman rahatsız edici olur.
Şu an zaten hocalarımda TYT'ye çok kasma diyorlar. 11 sayısallarını bitirmem gerektiğini öneriyorlar. Aklımda ODTÜ bilgisayar mühendisliği var. Yaklaşık olarak 100 TYT, 70 AYT yeter diyor hocalarım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı