TYT paragraf için herhangi bir konu bilmeye gerek var mı?

Makaleler
8
Yer
Adana
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5500, B450M-K, RTX 3050, 8+8 3000Mhz 16GB RAM, Corsair K60 RGB Pro Low Profile klavye, Redmi Note 13 Pro telefon.
Merhaba dostlar, bildiğiniz üzere 2 ay sonra MSÜ sınavı var ve ben de bir kardeşiniz/abiniz olarak bu sınava gireceğim, tabii denemek için değil de hedefim MSÜ olduğundan. Ancak paragraf pek çözemedim bugüne kadar genellikle vakit bulamadım ve önümüzde ki 2 ay boyunca paragraf çözeceğim düzenli olarak. Merak ettiğim şey şu; paragraf çözebilmek için herhangi bir konu videosu, dil bilgisi veya ekstra bir şey bilmeye gerek var mı? Yoksa sadece okuduğumuzu anlama yeteneği ile mi çözüyoruz? Sözcükte anlam, cümlede anlam gibi konuları bilmeye ne kadar gerek var?

Ekstra olarak Bilgi Sarmal paragraf kitabı sipariş verdim ve elimde paragrafın şifresi kitabı var. Bu 2 kitap ile birlikte Türkçe de 20 net civarı yapar mıyım?

@333365

Son düzenleme:
Okuduğunu anlama belli başlı kavramlar var onları bilmek için çalışabilirsiniz;
Sözcükte Anlam, Cümlede Anlam, Paragrafta Anlam konuları var. Aker Kartal Yargı Plus veya Benim Hocam Kadir Gümüş'ten izleyebilirsiniz (Mizacınıza göre seçebilirsiniz Aker Hoca daha enerjik şapşiktir )

Kısa süre içerisinde yapılabilecek basit bir-iki şey dışında paragraf çözme konusuna çalışmaya pek inanmıyorum..
Gerekli şeyler..
  • Türkçe dil bilgisi.
  • Geçmiş hayatınızıda öğrenmiş olduğunuz kelime dağarcığı + genel kültür.
  • Yine geçmiş hayatınızda edinmiş olduğunuz okuduğunu anlama kabiliyeti.
  • Kısa süre içerisinde paragraf sorularını çözme ile ilgili metodoloji öğrenilebilir/geliştirilebilir.

Kısa süre içerisinde yapılabilecek basit bir-iki şey dışında paragraf çözme konusuna çalışmaya pek inanmıyorum.
Gerekli şeyler.
  • Türkçe dil bilgisi.
  • Geçmiş hayatınızıda öğrenmiş olduğunuz kelime dağarcığı + genel kültür.
  • Yine geçmiş hayatınızda edinmiş olduğunuz okuduğunu anlama kabiliyeti.
  • Kısa süre içerisinde paragraf sorularını çözme ile ilgili metodoloji öğrenilebilir/geliştirilebilir.

Okuduğunu anlama belli başlı kavramlar var onları bilmek için çalışabilirsiniz;
Sözcükte Anlam, Cümlede Anlam, paragrafta Anlam konuları var. Aker Kartal Yargı Plus veya Benim Hocam Kadir Gümüş'ten izleyebilirsiniz (Mizacınıza göre seçebilirsiniz Aker Hoca daha enerjik şapşiktir )

Çok teşekkür ederim dostlar.

Merhaba dostlar, bildiğiniz üzere 2 ay sonra MSÜ sınavı var ve ben de bir kardeşiniz/abiniz olarak bu sınava gireceğim, tabii denemek için değil de hedefim MSÜ olduğundan. Ancak paragraf pek çözemedim bugüne kadar genellikle vakit bulamadım ve önümüzde ki 2 ay boyunca paragraf çözeceğim düzenli olarak. Merak ettiğim şey şu; paragraf çözebilmek için herhangi bir konu videosu, dil bilgisi veya ekstra bir şey bilmeye gerek var mı? Yoksa sadece okuduğumuzu anlama yeteneği ile mi çözüyoruz? Sözcükte anlam, cümlede anlam gibi konuları bilmeye ne kadar gerek var?

Ekstra olarak Bilgi Sarmal paragraf kitabı sipariş verdim ve elimde paragrafın şifresi kitabı var. Bu 2 kitap ile birlikte Türkçe de 20 net civarı yapar mıyım?

@333365

Hayır direk çözebilirsiniz hocam ha bir de rüştü hoca paragraf taktikleri falan dinlerseniz işinize yarayacaktır diye düşünüyorum sözcükte anlam cümlede anlam konuları da yine bir şey bilmeden de yapabilirsiniz hocam.

Hayır direk çözebilirsiniz hocam ha bir de rüştü hoca paragraf taktikleri falan dinlerseniz işinize yarayacaktır diye düşünüyorum sözcükte anlam cümlede anlam konuları da yine bir şey bilmeden de yapabilirsiniz hocam.

Güncel olarak çözmeye çalışıyorum ancak çok zor geliyor, özellikle bir süre sonra baymaya başlıyor. En az 15-20 net yapmam lazım şubat ayına kadar bakalım hayırlısı :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı