Anladığım kadarıyla tecrübeli bir insansınız, benim sınava girmeme daha 2 yıl var. Daha önce de konu açmıştım ama tekrar burada danışayım istedim, yaz tatilinde 9 ve 10. sınıf konularını bitirmeyi planlıyorum, yani TYT konularını. Hafiften test kitapları ve denemeler ile kademeli şekilde ilerlemek istiyorum. Sizce iyi midir bu plan hocam?
Tecrübeli sayılmam, ben de bu sene ilk defa sınava gireceğim. Daha çok eve kapanık ve derslerle haşır neşir olduğumdan biraz bu konulara hakimim diyebilirim.
Yaz tatilinde 9,10'u bitirsen de 12. sınıfta yine tekrar etmek zorunda olacaksınız. TYT konuları çabuk unutulur. Ama yazın boş dur anlamına gelmez. Daha çok, önemli konulara çalışın. 9. sınıfta unuttuğunuz konuların tekrarını yapın. 11. sınıfta da yavaş yavaş TYT'ye başlarsınız. Ama 11. sınıf ana odağınız olsun. 11. sınıf olmadan AYT'de çok şey yapılamıyor.
Hocam kolay konulara bakıyorum işte fena olmadığım konuyu daha iyi yapmaya çalışıyorum ama dediğiniz gibi olduğum yerde sayıyorum aslında bir de MSÜ var haftaya günde 7-8 çalışacam haftaya kadar işte.
Sen elinden geleni yap, ama bana kalsa seneye bırakmam gelen bölüme giderdim. Çünkü seneye sınav sistemi %99 değişecek.
AYT ye başvurmadım ya seneye giricem her türlü yeniden zaten boşuna para vermek istemedim çok kötü gelir diye.
O zaman bu sene şansınızı deneyin derim. Olmadı seneye.