TYT sınavına nasıl çalışmak gerekir?

perfectoo

Hectopat
Katılım
18 Eylül 2020
Mesajlar
1.380
Çözümler
2
Merhaba şu an 10. sınıftayım. 9. sınıfta eksiklerim bayağı var ve meslek lisesindeyim. Atp bölümündeyim. Kimya, coğrafya ve biyolojide 9. sınıfta bilgim yok. Sayısal öğrencisiyim. Matematiğim ve edebiyatım 90 küsur ile 100 ortalamada şu anda. 9. sınıfta da edebiyat ve matematikte sıkıntım yok. Fizikte de sıkıntım yok. Bu yaz tatilini TYT'ye çalışarak değerlendirmek istiyorum. Önerileriniz nelerdir? Nasıl bir çalışma yapmalıyım? Ek olarak bir sorum var. Dershaneye girmeyi düşündüm fakat zaten meslek lisesinde normal bir liseye göre daha sıkı oluyor. Zaman konusunda çok sıkı olacağını düşünüyorum. Kendim çalışmamı güzel yürütüyorum. Gitmem gerekir mi bilemedim.
 
10. sınıfta dershaneye başlamanı tavsiye etmem. 11'e geçince zaten sınav senesine yaklaşmanın stresi, 12'de zaten yks stresi derken yorulacaksınız ve kendinizi bu kadar erkenden boğmayın. Sorunuza gelirsek matematiğim iyi demişsiniz, yazın ortalama bir çalışmayla 25-30 net görürsünüz bence. Nasıl çalışacağım konusuna gelirsek, konuları tarayın, eksik olduğunuz konulara çalışıp testlerini çözün. 3 tane kaynak alıp çözmenizi öneririm, önerim 345, Orijinal, Acilyayinlari. 345'i çözdükten sonra Orijinal'e, ondan sonra Acilmat'a geçin. Bu kitapların yanında da Bilgi Sarmal'ın Problemler kitabını öneririm. Bu kitabı da 345 ve Orijinal'i çözdükten sonra çözün. Acilyayinları'nın problemler kısmını en son çözün. Bu kitapları yalayıp yutun, dibine kadar çözün ve ondan sonra denemelere başlayın. Ondan sonra 11. sınıf başlıyor zaten. 11. sınıftayken de pratiğinizi biraz da olsa korumak için haftada 1 veya 2 tane branş denemesi çözmenizi öneririm.
 
10. sınıfta dershaneye başlamanı tavsiye etmem. 11'e geçince zaten sınav senesine yaklaşmanın stresi, 12'de zaten YKS stresi derken yorulacaksınız ve kendinizi bu kadar erkenden boğmayın. Sorunuza gelirsek matematiğim iyi demişsiniz, yazın ortalama bir çalışmayla 25-30 net görürsünüz bence. Nasıl çalışacağım konusuna gelirsek, konuları tarayın, eksik olduğunuz konulara çalışıp testlerini çözün. 3 tane kaynak alıp çözmenizi öneririm, önerim 345, orijinal, acilyayinlari. 345'i çözdükten sonra Orijinal'e, ondan sonra Acilmat'a geçin. Bu kitapların yanında da bilgi Sarmal'ın problemler kitabını öneririm. Bu kitabı da 345 ve Orijinal'i çözdükten sonra çözün. Acilyayinları'nın problemler kısmını en son çözün. Bu kitapları yalayıp yutun, dibine kadar çözün ve ondan sonra denemelere başlayın. Ondan sonra 11. sınıf başlıyor zaten. 11. sınıftayken de pratiğinizi biraz da olsa korumak için haftada 1 veya 2 tane branş denemesi çözmenizi öneririm.

Teşekkür ederim. Sayenizde kafamdaki çoğu soruyu çözdüm. Bir de bu yaz ekstra çıkartmak istiyorum. Elimde 11. sınıf trigonometri kitabı var. Trigonometriyi 11. sınıfa geçmeden bitirip matematikte her şeye 1-0 önden başlamayı düşünüyorum. Bu konuda çoğu YouTube kanalından da destek alacağım tabii ki. Bunu yapmam ne kadar bir fark yaratır sizce?
 
Teşekkür ederim. Sayenizde kafamdaki çoğu soruyu çözdüm. Bir de bu yaz ekstra çıkartmak istiyorum. Elimde 11. sınıf trigonometri kitabı var. Trigonometriyi 11. sınıfa geçmeden bitirip matematikte her şeye 1-0 önden başlamayı düşünüyorum. Bu konuda çoğu YouTube kanalından da destek alacağım tabii ki. Bunu yapmam ne kadar bir fark yaratır sizce?
Trigonometri illallah ettiren bir konudur. 1-2 hafta full bu konuya çalışırsan bitirirsin ve okulda da bir nevi tekrar edersin bir yandan da sen daha önceden analitik geometriye başlarsın ve önden gidersin. Şahsen ben öyle yapmıştım ve çok işime yaramıştı. Soruna gelecek olursak, bunu yapman epey bir fark yaratır, 11 matematiği biraz daha rahat ilerler ve fen derslerine daha çok ağırlık verebilirsiniz.
 
Trigonometri illallah ettiren bir konudur. 1-2 hafta Full bu konuya çalışırsan bitirirsin ve okulda da bir nevi tekrar edersin bir yandan da sen daha önceden analitik geometriye başlarsın ve önden gidersin. Şahsen ben öyle yapmıştım ve çok işime yaramıştı. Soruna gelecek olursak, bunu yapman epey bir fark yaratır, 11 matematiği biraz daha rahat ilerler ve fen derslerine daha çok ağırlık verebilirsiniz.

Çok teşekkür ederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı