TYT sınavında sorular çalındı mı?

Resim veya link paylaşır mısınız?
Paylaşamam dostum açıkçası korkuyorum. İnternette görüntüler geziyor. Twitter vs bakabilirsin. Soruları çalanları değilde bu durumdan negatif etkilenen bizleri paylaşmaktan dolayı suçlarlar...

Son düzenleme:
Bugün bildiğiniz üzere TYT sınavı oldu. Bazı sosyal medya kanallarında sorular çalındı deniyor, doğruluk payı nedir?

%100 aynı sorular birinci şahıs olarak doğrulayabilirim zaten birkaç saat önce girdim. AYT de çalındı diyorlar DC sunucularında ama onun doğruluk payını bilmiyorum.

%100 aynı sorular birinci şahıs olarak doğrulayabilirim zaten birkaç saat önce girdim. AYT de çalındı diyorlar DC sunucularında ama onun doğruluk payını bilmiyorum.
Sınavdan sonra paylaşılmış. Gözetmen öğretmen veya sınava telefon sokmayı başaran birisi çekmiş. Dolayısıyla ciddi bir olay olsa da infihal yaratacak kadar değil. Deep web'deki ise dolandırıcılık. Geçen senelerde de telefon sokmayı başaranlar sınavda kunduza soru falan atmışlar sanırım. Çok ciddi bir olay yok. Şeye şahit oldum ama: tanıdık kişiler yan yana gelmiş ve sınavda birbirlerinden geçirmişler, bir şey de olmamış başlarına yaşadiğım şehirde. Bu daha muhtemel bir ihtimal ama sınav sonucunu etkileyecek kadar etki yapmaz. Gözetmenin de mallıkları ve tabii yan yana gelme şansı. Sonrasında tutanak tutulmuştur bilemeyeceğim ama hepsi aynı duyarlılıkta olmuyor. Saat 10'dan sonra öğrenci alma falan.

Sınavdan sonra paylaşılmış. Gözetmen öğretmen veya sınava telefon sokmayı başaran birisi çekmiş. Dolayısıyla ciddi bir olay olsa da infihal yaratacak kadar değil. Deep web'deki ise dolandırıcılık. Geçen senelerde de telefon sokmayı başaranlar sınavda kunduza soru falan atmışlar sanırım. Çok ciddi bir olay yok. Şeye şahit oldum ama: tanıdık kişiler yan yana gelmiş ve sınavda birbirlerinden geçirmişler, bir şey de olmamış başlarına yaşadiğım şehirde. Bu daha muhtemel bir ihtimal ama sınav sonucunu etkileyecek kadar etki yapmaz. Gözetmenin mallıkları. Ya da sonrasında tutanak tutulmuştur bilemeyeceğim ama hepsi aynı duyarlılıkta olmuyor. Saat 10'dan sonra öğrenci alma falan.
Bahsedilen görsellerde üst kısımda test sonunda cevap anahtarı olduğuna dair not düşülmüş. Gözetmenlerdeki ya da öğrencilerdeki kağıtlarda bunun olması beklenemez. Eğer görseller gerçekse olay çok farklı.

Bahsedilen görsellerde üst kısımda test sonunda cevap anahtarı olduğuna dair not düşülmüş. Gözetmenlerdeki ya da öğrencilerdeki kağıtlarda bunun olması beklenemez. Eğer görseller gerçekse olay çok farklı.
Onu da yazacak kadar akılsız değillerdir. Görseli ben de gördüm. Montaj diye yorumladım. Çalınmamasına ihtimal vermiyor değilim ama depremde enkaz altındaki insanları arayacak kadar ucube mahlukatların olduğu yerde montaj ihtimali güçlü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Onu da yazacak kadar salak değillerdir. Görseli ben de gördüm. Montaj diye yorumladım. Çalınmamasına ihtimal vermiyorum ama depremde enkaz altındaki insanları arayacak kadar ucube mahlukatların olduğu yerde montaj ihtimali güçlü.
Milli eğitimin dağıttığı hazırlık kitaplarından sorular alınmış (şu 3 adım kitaplarını diyorum) birebir hemde. Kitaplar herkese dağıtıldı mı bilmiyorum (muhtemelen herkese dağıtıldı) ama akademik destek sınıfı olarak o kitaplar bizde var. TYT Felsefe kitabından Türkçe sorusu almışlar biraz garip geldi.

Çalınsaydı bütün sorular önceden ifşa olurdu. İnternette 3 - 5 sorudan fazlasını görmedim. Muhtemelen soruların fotoğrafları sınav öncesi çekildi. Çünkü içeriye kimse telefon sokamaz. Çok sıkı aranıyor.
Buyrun hocam internetten buldum bugünkü sorulardan birini.
kaynak bizzat ebanın kendisi
1717882146144.jpeg

Technopat Haberler

Geri
Yukarı