TYT Sosyal kaynak önerileri

erenunal57

Decapat
Daha fazla  
Herkese merhaba, iyi günler dilerim. Gelecek YKS sınavında sadece TYT'ye gireceğim. Sosyal konuları için kaynak önerisi arıyorum, çok kolay olmasın orta düzey makuldür. Şimdiden teşekkür ederim.

Konular için Apotemi tyt sosyal konu fasikülü önerimdir.
Ayrı ayrı değilde konulara bakıp deneme çözebilirsin.
TYT Sosyal , Limit denemeleri, 3D denemeleri önerimdir.

Vallahi bu yılı tek bir TYT Sosyal denemesiyle kapattım. Sosyali zaten hiç çalışmadan sosyalden genel kültür ve önceki senelerden aklımda kalanlarla 12 13 net yapıyordum. Bir YouTube kanalında görmüştüm ve işime yaramıştı, Bilgi Sarmal'ın TYT Sosyal branş denemelerini çözdüm ve her 1 güne 1 dersi ayrdım. Yani 1 gün denemedeki tarihle ilgili tüm soruları diğer gün coğrafya diye diye bitirdim ve bu yılki YKS'de 19'a 1 TYT yaptım sizde bu netlerdeyseniz gelen konular genelde aynı oluyor her sene. Bu şekilde 4 gün ayırın kendinize sınava 1 2 ay kala yapın zaten fullemeye başlarsınız. Ha en başta yapmaya başlayayım diyorsanız unutma ihtimalinize karşın her ay böyle 1 deneme bitirip hafızanızı tazelersiniz olur biter iyi taktiktir öneririm.

@AyEeSto01 Apotemi ve Limit yayınlarının zor olduğunu düşünüyorum. Kendimi zorlayıp umutsuz olmak istemem. Klasik konulardan çıktığı için orta kaynak istedim. Ancak önerinizi dikkate aldım, orta kaynaktan sonra dediklerinizden birini çözebilirim, 3D yayını da aklımda. Önerileriniz için teşekkürler.

@Samsunlu55TR önerileriniz için teşekkür ederim, umarım istediğiniz dereceyi elde etmişsinizdir. Bigi Sarmal halihazırda faklı derslerde de elimde bulunan kaynak ve beğendiğimi söyleyebilirim. Tavsiyeniz doğrultusunda gözden geçireceğim. Konular konusunda haklısınız tüm konular sadece önemli kısımlara bakılırsa 2 haftada ya da daha kısa sürede biter aslında ancak zamana yayıyorum, ileride unutmamak için de mutlaka tekrar yaparım zaten. Tşekkür ederim ve iyi günler dilerim.

Son düzenleme:
@AyEeSto01 Apotemi ve Limit yayınlarının zor olduğunu düşünüyorum. Kendimi zorlayıp umutsuz olmak istemem. Klasik konulardan çıktığı için orta kaynak istedim. Ancak önerinizi dikkate aldım, orta kaynaktan sonra dediklerinizden birini çözebilirim, 3D yayını da aklımda. Önerileriniz için teşekkürler.

@Samsunlu55TR önerileriniz için teşekkür ederim, umarım istediğiniz dereceyi elde etmişsinizdir. Bigi Sarmal halihazırda faklı derslerde de elimde bulunan kaynak ve beğendiğimi söyleyebilirim. Tavsiyeniz doğrultusunda gözden geçireceğim. Konular konusunda haklısınız tüm konular sadece önemli kısımlara bakılırsa 2 haftada ya da daha kısa sürede biter aslında ancak zamana yayıyorum, ileride unutmamak için de mutlaka tekrar yaparım zaten. Tşekkür ederim ve iyi günler dilerim.
Hocam 3d kolay orta zor denemeler içeriyor şuan alabilirsiniz. Apotemi de soru bankası değil sadece konu anlatımı var.

@AyEeSto01 Tamamdır bakacağım, teşekkürler.

@AyEeSto01 Hocam denemeler ile soru bankaları arasındaki farklar neler? Temelde farklı olduğunu biliyorum ama soru çeşidi olarak nasıl?
Soru bankaları genelde benzer tipte ama farklı yazılmış soruları kapsar mat, fen, paragraf için biçilmiş kaftandır. Ama Sosyal dersleri için tyt tarafında ben soru bankası tavsiye etmiyorum. Denemeler daha çok soru bankasından seçilmiş sorular gibi düşün (öyle değil benzetmek için dedim) yani oradaki sorular genelde birbirinden farklı tarz ve biraz daha kaliteli olurlar. Bu yıl mesela sadece okuldaki denemeler ve söylediğim iki yayın ile bitirdim senemi.

Anladığım kadarıyla denemelerde daha az soru bulunuyor genelde. Daha vaktim olduğu ve bol bol tekrar yapmayı istediğim için soru bankasına yönelebilirim. Ancak gereksiz midir bilmiyorum. 1 soru bankası bitirdikten sonra bir daha deneme çözmem gerekir mi? Herhangi bir eksiğim kalır mı? Nede olsa vaktim var zamana yayarak rahatça çözmeyi planlıyorum.

Anladığım kadarıyla denemelerde daha az soru bulunuyor genelde. Daha vaktim olduğu ve bol bol tekrar yapmayı istediğim için soru bankasına yönelebilirim. Ancak gereksiz midir bilmiyorum. 1 soru bankası bitirdikten sonra bir daha deneme çözmem gerekir mi? Herhangi bir eksiğim kalır mı? Nede olsa vaktim var zamana yayarak rahatça çözmeyi planlıyorum.
Söylediğim çok kaliteli 2 deneme yayınında yeterince soru bulunuyor. Ben soru bankasının lüzumu olduğunu düşünmüyorum. Ama sen dersin ben illaki soru bankası çözeceğim o zaman da tavsiyem tum sosyal için 1 kitao varsa öyle bir şey alman ama o durumda da kaliteli yayin var midir o şekilde bilemiyorum.

@AyEeSto01 Limit, Apotemi ve Bilgi Sarmal gibi iyi yayınlar bulunmakta. Tercihim Bilgi Sarmal olucak gibi. Denemeler bana nedense rahat gelmiyor, büyük ihtimal fasikül şeklindedir ki bu da benim hoşuma gitmez. Soru bankası bitirmek benim için daha uygun gibi. Önerileriniz ve yanıtlarınız için teşekkür ederim.

Arkadaşlar konuyu tekrar açmak gibi olmasın ama AYT'ye de girebilirim İç Güvenlik Fakültesine gitmek için. Bide başımıza AYT çıktı. Tavsiyeleri olan varsa her daim önerilere açığım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı