2 paragraf kitabı bitirip 25 net yapamıyorsanız boşa bitirmişsiniz gibiHocam bu süreçte 2 paragraf kitabı bitirdim.
2 paragraf kitabı bitirip 25 net yapamıyorsanız boşa bitirmişsiniz gibiHocam bu süreçte 2 paragraf kitabı bitirdim.
2 paragraf kitabı bitirip 25 net yapamıyorsanız boşa bitirmişsiniz gibi.
Hocam zaten sıkıntı şurada bazı paragraf sorularında okuduğumu anlamıyorum şu an bazı denemelerde 15 net geliyor ama sınavda en ufak bir sesten bile dikkatim dağılıyor.
Hocam bu süreçte 2 paragraf kitabı bitirdim.
Bu sene sınava gircekseniz ve şu ana kadar 2 kitap bitirdiyseniz normal şartlarda paragrafı fule yakın yapıyor olmalısınız. Okuduğunuz anlamıyorsanız temelde sorun vardır. Hiç kitap okumadınızmı ortaokulda falan, onun çok yararı oluyor.
Girdiğiniz denemler ile çözdüğünüz kitapların zorluğu aynı mı?
Aynı olmasına rağmen yapamıyorsanız verimli çalışmamışsınız demektir. Ben 345 ve apotemi bitirip 25'ten 35'e çıktım. Dil bilgisi de gerekiyor tabii.
Sizin bahsettiğiniz kitapları adamakıllı bitirsem 25 nete çıkar mıyım?
Hayır değil hocam bitirdiğim paragraf kitapları orta seviyedeydi. Ama çözdüğüm denemelerdeki paragraflar zordu.
Hangi kitabı bitirdiğinizden ziyade düzenli okuma ve okuduğunu anlama kısmı önemli. Kısa romanlar ile başlayın, okuma alışkanlığı kazandığınızda hem soruları daha hızlı okursunuz hem de okuduğunuzu anlarsınız.
Sınava bu sene girecekseniz bu hiçbir işe yaramaz, artık çok geç.
ÖSYM genelde ne sorduğunu açık açık belli ediyor. O yüzden paragrafta ne söylendiğini anlıyorsanız sorun yaşamazsınız.
Bazı özel denemeler anlamsız zorluyor. Onlara girdiyseniz normal.
Aşırı düşük dil bilgimle 30 yaptım. Olay paragraf çözebilmekten geçiyor onu da geçmişten gelen kitap okuma sevdam ile çözdüğümü düşünüyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.