TYT ve AYT sınavına not tutmadan çalışılır mı?

Daha fazla  
Arkadaşlar şu an hazırlanıyorum ve TYT konularının çoğu bitti ve AYT kısmına başlayacağım. Şöyle bir sorun var ki 6 saat çalışıyorsam 4 saati not tutmayla geçiyor. 1 saatlik video bana oluyor 2 saat ve vakit yetiremiyorum. Sadece dersi dinleyip test ve deneme ile desteklesem olur mu?

Arkadaşlar şu an hazırlanıyorum ve TYT konularının çoğu bitti ve AYT kısmına başlayacağım. Şöyle bir sorun var ki 6 saat çalışıyorsam 4 saati not tutmayla geçiyor. 1 saatlik video bana oluyor 2 saat ve vakit yetiremiyorum. Sadece dersi dinleyip test ve deneme ile desteklesem olur mu?
Deneme yanılma yapın hocam.

Notları bilgisayar gibi bir yere kaydedip çıkartsanız hocam nasıl olur?

Kişiden kişiye değişir. Not ile verim alıyorsan not tut, not tutmadan da anlıyor ve yapabiliyorsan not tutmadan yap; şahsen ben not almıyorum.

Notları bilgisayar gibi bir yere kaydedip çıkartsanız hocam nasıl olur?
Hocam o zor iş yakınımda kırtasiye tarzı çıkartabileceğim bir yer yok.

Olur. Zaten bence olması gereken o. Test sınava hazırlanıyorsun sonuçta, test çözerek bilgini ölçersin, eksiğin varsa tamamlarsın.
Öyle deneyeceğim diğer türlü konuları yetiştiremeyeceğim gibi duruyor.

Hangisi senin için verimliyse o şekilde devam et bence. Zaten TYT'nin çoğu bitmiş.
Not almadan bir bakacağım yapabiliyor olursam hiç not almam.

Videoda ne yazıyorsa not alıyorum. Nasıl not tutmalıyım?
Hocam sizin için önemli olan yerleri not almalısınız, hocanın her ağzından çıkanı not alırsanız kafanız bulanır. Örnek veriyorum hoca bir yer söyledi ve orası aklınıza girmedi yada mantığını kavrayamadınız, orası hakkında not tutabilirsiniz. Yada şurayı unutabilirim not alayım dediğiniz yer olursa orayı not alabilirsiniz daha sonradan tekrar yapmak için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı