U ve Bit torrent'ten indirme yaparken donma sorunu

Hocam merhaba.
Tek tip torrent dosyasında mı deniyorsunuz?
Belki torrent'i aldığınız sitede eşler yetersiz olabilir. Veya olmayabilir. Belki başka bir yerden almış iseniz paylaşan üyenin hesabı ban yemiş olabilir. Mesela bu torrent dosyası ile de test edebilirsiniz:
https://yts.ag/torrent/download/CBD24AEBF00EEC3B83763BBADA167AE008CBA49D.torrent

Ek olarak, Bittorrent ve uTorrent yazılımlarının içerisinde bitcoin mining yamaları var. Herkese denk gelmiyor ancak bazen uTorrent arka planda mining yapmaya başlıyor. Ve bilgisayar fazlasıyla kasılmaya başlıyor. Özellikle sunucularda yapıyor bunu. Başıma birçok kez geldi. Panel üzerinden restart atmadan uTorrent'i kapatamadım bile.
uTorrent kullanacaksanız eğer 2.2.1 sürümünü tavsiye ederim.
İndir uTorrent 2.2.1 for - OldVersion.com

Ancak benim tavsiyem kesinlikle Deluge yazılımını kullanmanız yönünde. Çok daha hafif, stabil ve güvenilir bir yazılım. Ve tamamen reklamsız.

Murat Bey ben siz sıfırlayın dediğiniz için demedim bunları. Önümde başka bir seçenek kalmıyor gibi göründüğü için kendi adıma dedim. Ayrıca o yorumumu post etmeden evvel zaten sizin dediklerinizi yapmıştım ve olumlu bir sonuç almadım. Değişen bir şey yok. Hüseyin Bey verdiğiniz torrent'i deneyeceğim. Fakat dediğiniz problem başıma üç senedir gelmiyor. Şimdi gelecek olması bana mantıksız geldi. Bunu da verdiğiniz torrent'i deneyerek teyit edeceğim. Az sonra deniyorum. Yine de yardımlar için teşekkürler.

Edit:
Torrent'i denedim. Connecting to peers ibaresi hala var. Screenshot atmama gerek var mı? Tüm alanlarda sonsuzluk işareti var.

Bu arada konuyu açan arkadaş kusura bakmasın. Onun problemi ile benim problemim alakalı değil. Buraya konakladık gibi oldu.

Hüseyin Bey torrent'in son güncel sürümü bir yıl önce kamuya servis edilmiş diye biliyorum. Yani benim sorunum üç günlük. Ayrıca eski istemcileri zaten denedim. Yine de değişen bir şey yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
472 362 476 / 4179

ID / Password şeklinde yazdım. Başka bir şey gerekiyor mu?

@Murat5038

Murat Bey benim ekstradan merak ettiğim çok mühim bir şey var. 1-2 gün öncesine kadar ben Türkiye'nin DNS adresleri ile yani otomatik DNS'ler ile (mecbur kaldığım için isim kullanmak zorundayım şimdiden mazur görülsün) extratorrent.cc , 1337x.to gibi torrent adreslerine girebiliyordum.

Fakat artık değişen ne oldu ise, utorrent istemci indirme adresi bile açılmıyor artık Türk DNS'leri ile.

Onu bırakın uzmanım net bile açılmıyor.

Yani benim dns adresime müdahale eden şey ne olmuş olabilir? @Murat5038

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun birçok VPN kullanıp, DNS değiştirip, gereksiz yazılımlar kullandığından kaynaklanıyordu. Ancak asıl neden şuan aşılamayan ana modemden Torrent istemcileri bloklanmış durumda, yani hat kendi üstüne olmadığından modeme erişimi yok.

Murat Bey yeni gelişmeler oldu. Size anlatmam lazım. Az önce Hotspot Shield Elite yükledim. Cracklenmiş sürüm. Sonra onu aktive ettim. Önce sağ alt köşedeki wi-fi simgesi değişti. Sinyaller simgesi değişti. Küçük bir televizyon simgesi geldi onun yerine. Sonra bir torrent denemek istedim. Torrent öyle bir canlandı ki. 4 saatte inecek bir dosya yani düşünün. Bu nasıl oldu bilmiyorum. Fakat bildiğim bir şey var.

Ben Hotspot Shield Elite yüklemeden evvel orta seviye yabancı torrent sitelerine ve istemci indirme adreslerine girebiliyordum. Bu programı kurup kaldırma işlemini bir kere yapmam yetti. Neye yetti. Şuna yetti. Artık bu program kurulu değil veya deaktifken hiçbir şekilde torrent kullanamıyorum.

Halbuki eskiden bunun tam tersi mümkün ve vâki idi. İşte benim anlamadığım sorun bu. Sizce bu neden kaynaklanıyor olabilir?

En önemli sorum da şu, amacım size yanıldığınızı ispat etmek falan değil, sadece merak ediyorum, modemden torrentle ilgili portlar kapatılmış olsa veya modem güvenlik ayarlarından torrent engellenmiş olsa, ben hotspot aktifken bile torrent kullanamazdım değil mi?

Biraz hararetliyim torrent çalışmaya başladığı için dilim sivri ise kusura bakmayın.

Son sorum da şu, sizce bilgisayarı sıfırlarsam Hotspot'un bu PC'de yerleştirdiği engelleyici ayarlar yok olur mu? Yani her şey düzelecekse sıfırlamaya razıyım.

Lütfen tokatlamadan cevap verin. :D @Murat5038

İp değiştirdiği için zaten kullanabiliyorsun. Bu zaten biliniyordu ben asıl problemi çözmen gerektiğini söylüyorum sen gidip yine çöp programları yüklüyorsun. Dün o kadar şeyi yapmasaydım hotspot bile çalışmayacaktı :) Dediğimi yapmadığın sürece senin başına daha çok şey gelecek.

Hocam o zaman ben şunu mu anlayacağım? Torrent portları modemden kapatılmış olsa bile veya modem güvenlik ayarlarından engellenmiş olsa bile, aktif bir VPN servisi ile bunların aşılması mümkün olıyor. Fakat sizin anlamadığınız bir nokta var. Elbette ki modemden birileri güvenlik blokesi koymuş olabilir. Ama kendi müdüriyetimdeki insanları çok iyi tanıyorum.Bu konunun cahili hepsi. Yani merkezi internet sisteminde herhangi bir değişiklik yapmaktan bihaberler. Yani ben buna inanmıyorum. Başka bir sorun var. Ben diyeceğim ki cracklenmiş hotspot sürümü bendeki private olmayan default dns ayarlarına acayip bir şeyler yaptı. Ve artık normal DNS ler hiçbir işe yaramaz hale geldi. Yani birtakım kalıcı ayarlar bulaştı bana. Bu saçma bir fikir olabilir tabii ki. Fakat ben de bu noktada şurada umutlandım. PC'yi sıfırlasam bir şeyler düzelir mi? @Murat5038

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı