Ubisoft hesabım sürekli çalınıyor

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Telefonuma pazar günü Ubisoft'tan bir kod geldi. Giriş yapıldığını düşünüp, bakacak zamanım olmadığı için bakamadım. Hemde SMS koruması olduğu için giremeyeceklerini sandım. Fakat bugün SMS'ler çoğalınca bir girip bakayım dedim ve hesabıma Adapazarı'ndan, Rusya'dan ve Çin'den bağlanıldığını gördüm. Hesabımın ve e-mailin şifresini değişip diğer oturumları sonlandırdım. 2 dakika sonra tekrar mesaj geldi, kontrol ettiğimde tekrar Adapazarı'ndan başarıyla giriş yapıldığını gördüm. Yani SMS koruması hiçbir koruma sağlayamadı. Nasıl oluyor da şifreyi değiştirdiğim halde hemen bulabiliyorlar? Ne yapmam lazım? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Screenshot_2020-06-30-20-22-57-218_com.microsoft.emmx.jpg

Screenshot_2020-06-30-20-21-03-183_com.google.android.apps.messaging.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarında ya da telefonunda zararlı yazılım olma ihtimali olabilir. Bu kadar hızlı bulunmasının başka bir açıklaması yok çünkü. Ama konumunu yanlış görme ihtimali de var. Başka bir cihazdan şifreni değiştirip giriş yap bakalım konumunu ne olarak görüyor.

Bilgisayarında ya da telefonunda zararlı yazılım olma ihtimali olabilir. Bu kadar hızlı bulunmasının başka bir açıklaması yok çünkü. Ama konumunu yanlış görme ihtimali de var. Başka bir cihazdan şifreni değiştirip giriş yap bakalım konumunu ne olarak görüyor.
Hocam ben hesabıma 1 aydan fazla süredir giriş yapmıyorum. Girilen lokasyonların doğru olduğunu sanıyorum. Malwarebytes ile tarattım birşey çıkmadı.

Son zamanlarda benim hesabımı da çalma girişimleri oluyor. 2 aşamalı kimlik doğrulamayı aktif ettiğim için bir sıkıntı olmuyor. Eğer seninde bu şekilde çalma girişimleri devam ediyorsa 1- iki aşamalı kimlik doğrulamayı aktif et. 2- hala sonuç alamadıysan vakit kaybetme PC'ye format at.

Mail adresini ve şifreni değiştir. Girdiğin IP adresini "Trusted Device (Güvenilir Cihaz)" olarak kaydet. Sonra İki Adımlı Koruma olarak Google Authenticator kullan. Sana verecek olan 6-8 adet 6 haneli güvenlik kodlarını kaydet.
Mail adresini ve şifreyi değiştirmiştim, sonuç yine aynı. Google Authenticator ile deneyeceğim.
Son zamanlarda benim hesabımı da çalma girişimleri oluyor. 2 aşamalı kimlik doğrulamayı aktif ettiğim için bir sıkıntı olmuyor. Eğer seninde bu şekilde çalma girişimleri devam ediyorsa 1- iki aşamalı kimlik doğrulamayı aktif et. 2- hala sonuç alamadıysan vakit kaybetme PC'ye format at.
İki aşamalı kimlik doğrulamadan SMS ile doğrulamayı seçmiştim, daha güvenli gelmişti ama nasıl oluyorsa daha kolay bulunmasını sağladı.
Arkadaşlar Google Authenticator ile 20 dakikada kırıldı hesap tekrardan. Deli olucam. Her şekilde kırılıyor, ne yapmam gerek?

Son düzenleme:
Uplay Customer ile konuş. Hesabında Kurtarma Adresi var mı onu kontrol et.
Sadece kurtarma telefonu var. E-mail korumaya aldım şuanda. 40 dakikadan beri kırılmadı. Hala kırılmaya devam ederse Custome ile irtibata geçeceğim.
Büyük bir ihtimalle keylogger yediniz. MBAM ile taratın.
Tarattığımda bir şey bulamadı hocam.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı