Ubisoft, Tencent'ten aldığı 1.25 milyar dolarlık yatırımla kendine yeni sayfa açtığını duyurdu

Tencent'ten gelen 1.25 milyar dolarlık yatırım ile sadece Assassin's Creed, Far Cry ve Rainbow Six'e yani kısacası aktif olarak satan 3 markasına odaklanacakları yeni bir yapı kurmuşlar. Yani Star Wars, Prince of Persia, diğer Tom Clancy ürünleri(Evet, Splinter Cell dahil) arka planda kalıyor artık.

Tencent, bu yatırım ile şirketin 4'te 1'ine sahip olurken geriye kalan 4 milyar dolarlık iş Ubisoft'ta kalacak.

Ubisoft'un kurucu ortağı ve CEO'su Yves Guillemot yaptığı açıklamada “Bugün Ubisoft tarihinde yeni bir sayfa açıyor” dedi.
Tencent, %10'un biraz altındaki hissesiyle Ubisoft'un en büyük ikinci hissedarı konumunda.
Tencent Başkanı Martin Lau, “Ubisoft ile uzun süredir devam eden ortaklığımızı bu yatırımla genişletmekten heyecan duyuyoruz” dedi.

Assassin's Creed serisi dünya çapında 200 milyondan fazla kopya sattı ve geçen yıl yayınlanan Ubisoft kazanç raporuna göre 2024'e kadarki on yılda yaklaşık 4 milyar Avro gelir elde etti. Bunun 1.2 milyardan fazlası tek başına AC Valhalla tarafından karşılandı.

AC Shadows sayesinde tamamen satılmaktan kurtuldular lakin yine de ayakta kalabilmek için Tencent'le anlaşmak zorunda kalmışlar.

Kaynak:
Batsalardı üzülmezdim eski işleri iyi olsa da hikayeli oyunlara bile oyun içi ödeme koyan bir firma Ubisoft, Tencent’in işlerini de pek sevdiğim söylenemez yani burada pek bir fark olacağını sanmıyorum.

Ubisoft ismiyle değil başka bir isimle yine aynı oyunları görürüz muhtemelen.

Batsalardı üzülmezdim eski işleri iyi olsa da hikayeli oyunlara bile oyun içi ödeme koyan bir firma Ubisoft, Tencent’in işlerini de pek sevdiğim söylenemez yani burada pek bir fark olacağını sanmıyorum.

Ubisoft ismiyle değil başka bir isimle yine aynı oyunları görürüz muhtemelen.
Ubisoft’u takdir edebileceğim tek şey live-service oyunların gazına fazla gelmemesi olabilir, tonla live-service oyunu çıkmış şu dönemlerde hala adamlar live-service işini minimum yapıyor.

Baktığın zaman 3-4 tane başarılı oyun içi ödeme olan live-service online işi var bunlar:

Fortnite

GTA Online

Fallout 76 (Fallout dizisinden sonra artık “başarılı” sayılabilecek bir oyun oldu)

Red Dead Online (kısmen)

Şu listeye baktığında bile 4 oyundan 2’si kısmen başarılı oluyor. 500 tane live-service oyun çıkıyorsa 20-25 tanesi başarılı oluyor. Oyunu iyi yapmazsan live-service’i de tutturamazsın. Ayrıca sağlam bir temelin ve geleceğin olmalı, oyununa güvenmelisin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı