Ubisoft, Tencent'ten aldığı 1.25 milyar dolarlık yatırımla kendine yeni sayfa açtığını duyurdu

Ubisofttan nefret ediyorum çünkü onu çok seviyordum.
Ömrüm boyunca fps oyunlarının en ağır haterı oldum. Hala da öyleyim. Nefret ediyorum fps oyunlarından. Tiksiniyorum kusasım geliyor.

Ama bir BABA çıktı ki ilk aldığım hafta büyülenmiştim. Lisedeydim. Okuldan çıkıp kola koşa eve giderdim. Evle okul arası yürüyerek 12, koşarak 3 dakika mesafe.
İlk haftadan , haftada 54 ya da 58 saat oynama süresine ulaşmıştım.
İşte rainbow six siege beni bu denli büyülemişti.
Daha sonrasında üst üste verdikleri saçma sapan kararlar ile oyunun içine ettiler. Böylelikle bir daha açılmamak üzere o defteri kapatıp rafa kaldırdım.

O gün bu gündür nefret ediyorum bu firmadan, keşke battığını görseydim. Bu haber beni üzdü. İnşallah batarlar.
Yıkıl ubisoft enkazını göreyim, sana firma diyenin ben ta :)

Tencent işin içine girdi mi online olmaması mümkün mü hocam?
Çok iyi bir örnek değil ama Dead Space'in yapımcılarından çıkan Callisto Protocol online değildi. Hatta oyunun PUBG ile aynı evrende geçmesini istemişlerdi fakat insanlar linç edince bu karardan geri dönülmüştü.

Online olmasa da batıracaklar bence. Özellikle Far Cry 6 sonrası bir de 7.oyunu getirecekler. Artık kötü beklentisi bile oluşmuyor insanda.
Eğer farklı bir oynanış sunmayı başarırlarsa batırmaz kıl payı kurtulurlar. Hep aynı oyun.
Tencent işin içine girdi mi online olmaması mümkün mü hocam?
İşte sıkıntı da orada hocam. Far Cry gibi bir oyunu nasıl online yaparlar onu da düşünemiyorum. Çok rezil bir online olur diye düşünüyorum ben.

Yalnız Valhalla'nın büyüklüğü şaka mı? Sevmeyen sevmez fakat tek başına tüm serinin (13 oyun) elde ettiği gelirin 1/4'ünden fazlasını tek başına göğüslemiş. Tabii 3 DLC'nin, Viking temasının, İskandinav mitolojisinin ve dizinin popülaritesinin etkisi de büyük bu duruma. Ben de 180 saat boyunca keyifle oynamıştım. Bu başarıyı bir daha hangi oyunla elde ederler bilemiyorum.

Son düzenleme:
Tencent ayakta tutar bunları ama leş oyunlar gelmeye devam edecek. Online avatar oyunu yapmaya devam kanka.
Avatar vb. işler artık tamamen bırakıldı(Sadece AC, Far Cry ve Rainbow Six odaklı olacaklar; Ghost Recon, Division vs. çok çok arka planda bırakılacak; Avatar, Star Wars vs. tamamen salındı) ama online sevdasından vazgeçmeyecekleri kesin. AC Shadows bile online olmamasına rağmen battlepass sistemi var oyunda.

Avatar vb. işler artık tamamen bırakıldı(Sadece AC, Far Cry ve Rainbow Six odaklı olacaklar; Ghost Recon, Division vs. çok çok arka planda bırakılacak; Avatar, Star Wars vs. tamamen salındı) ama online sevdasından vazgeçmeyecekleri kesin. AC Shadows bile online olmamasına rağmen battlepass sistemi var oyunda.
Bu online işi sıkıntı. Birçok büyük firma baskı yaptı yaptırdı sonra alt firmaları bu yüzden dağıttı. Ubisoft kendi kendini dağıttı ama hala vazgeçmiyor. BioWare, Arkane, Rocksteady gibi firmalar önlerindeyken hala yapmak isteleri çok ilginç. Kaldı ki kendileri bile bu durumda muzdarip ama vazgeçmiyorlar. Ubisoft ve Warner Bros. asla akıllanmayacak galiba.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı