Ubuntu 18.04 NVIDIA Sürücüleri nasıl yüklenir?

Bash:
== /sys/devices/pci0000:00/0000:00:01.0/0000:03:00.0 ==
modalias : pci:v000010DEd000001D7sv00001043sd00001212bc03sc00i00
vendor   : NVIDIA Corporation
model    : G72M [Quadro NVS 110M/GeForce Go 7300]
manual_install: True
driver   : nvidia-304 - third-party free recommended
driver   : xserver-xorg-video-nouveau - distro free builtin

Sırasıyla uygulayabilir misiniz?

Bash:
sudo apt purge nvidia*
sudo apt autoremove
sudo apt autoclean
sudo apt clean
sudo reboot

Bir sürü program geçiyor. Hepsinde kurulu değildi dolayısıyla kaldırılamadı diyor. Çok fazla olduğu için çıktısını alamadım.

Anladım hocam, sahipli sürücüler kalkmış. Sorun, ekran kartınız biraz eski olduğu için Ubuntu´nun yeni sürümlerine NVIDIA´nın sahipli ve eski sürücülerini kurmaya kalkınca sorunlar çıkabiliyor. NVIDIA eski kartlar için yeni sürücüler çıkarmıyor maalesef. Bunun için açık kaynak sürücülerde kalmakta fayda var. Aşağıdaki komutları uygulayıp sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edebilir misiniz?

Bash:
dconf reset -f /
sudo dpkg --configure -a
sudo apt update
sudo apt -f install
sudo apt full-upgrade
sudo apt install --reinstall ubuntu-desktop
sudo apt autoremove
sudo apt autoclean
sudo apt-get clean
sudo reboot

Anladım hocam, sahipli sürücüler kalkmış. Sorun, ekran kartınız biraz eski olduğu için Ubuntu´nun yeni sürümlerine NVIDIA´nın sahipli ve eski sürücülerini kurmaya kalkınca sorunlar çıkabiliyor. NVIDIA eski kartlar için yeni sürücüler çıkarmıyor maalesef. Bunun için açık kaynak sürücülerde kalmakta fayda var. Aşağıdaki komutları uygulayıp sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edebilir misiniz?

Bash:
dconf reset -f /
sudo dpkg --configure -a
sudo apt update
sudo apt -f install
sudo apt full-upgrade
sudo apt install --reinstall ubuntu-desktop
sudo apt autoremove
sudo apt autoclean
sudo apt-get clean
sudo reboot
Yaptım, sorun hala devam ediyor ama arayüz tamamen değişti. Görev çubuğu aşağıdan yukarı çıktı, sola kali linuxtaki gibi bir menü geldi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı