Ubuntu 19.10'dan Ubuntu 20.04 LTS'e nasıl geçilir?

Kalim_x

Kilopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Biliyorsunuz ki Ubuntu 19.10 şu an için son ara sürüm. Ubuntu 19.10'dan sonra Ubuntu 20.04 LTS ve LTS olmayan sürüm, yani ara sürüm, yayınlanacak. Ben şu anda Ubuntu 19.10 ara sürümünü kullanıyorum ve Ubuntu 20.04 sürümü çıktığında şu anki kullandığım Ubuntu 19.10 ara sürümünden Ubuntu 20.04 ara sürümüne değil de Ubuntu 20.04 LTS sürümüne geçmek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Yoksa sadece LTS'ten LTS'e veya ara sürümden ara sürüme mi geçiş oluyor? 20.04 LTS çıktığında format atmak istemiyorum.

Şimdiden cevaplarınız için teşekküreler :)

Direk geçebilirsiniz. Kurulum elinden geldiğince dosyaları değiştirmemeye ve uyumlu paketleri kullanmaya çalışacaktır.

Ayrıca küçük bir tavsiye de vereyim "home" ve "root" bölümlerinizi ayırın Böylelikle bir dağıtımdan öbürüne geçerken belgeleriniz, program seçenekleriniz, wine bölümleriniz vs. aynı kalır. Sadece kurulum sonrası paket yüklemesi yaparsınız.

Direk geçebilirsiniz. Kurulum elinden geldiğince dosyaları değiştirmemeye ve uyumlu paketleri kullanmaya çalışacaktır.

Ayrıca küçük bir tavsiye de vereyim "home" ve "root" bölümlerinizi ayırın Böylelikle bir dağıtımdan öbürüne geçerken belgeleriniz, program seçenekleriniz, wine bölümleriniz vs. aynı kalır. Sadece kurulum sonrası paket yüklemesi yaparsınız.
Peki bu gecişi nasıl yaparım? Ubuntu 20.04 çıktığında sistem hemen ara sürüme güncelleme yapacaktır. Direk LTS güncellemesini nasıl yapabilirim?

Peki bu gecişi nasıl yaparım? Ubuntu 20.04 çıktığında sistem hemen ara sürüme güncelleme yapacaktır. Direk LTS güncellemesini nasıl yapabilirim?
LTS iso'sunu USB belleğe yazabilirsiniz. Dediğin gibi ara sürüm kullandığınız için kendiliğinden LTS sürümüne geçmeyecektir.

Kurulum sırasında zaten yüklü olan ubuntu sürümü tespit edilecektir ve size güncellemek isteyip istemediğinizi soracaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı