- Makaleler
- 8
Ubuntu'da Java JDK Runtime 11 ile .jar dosyası açmaya çalıştığım Bit executer hatası alıyorum. Bunu nasıl devre dışı bırakabilirim?
Terminalden açarsanız hatayı detaylı bir şekilde görebiliriz, sanırım.Dosyanın ismi SonOyuncuLauncher.jar.
Öncelikle Java JDK Runtime 11'i başarılı bir şekilde kurdum. Sonra ise .jar uzantılı dosyaya sağ tıklayıp birlikte aç deyip bekledikten sonra Bit executer hatası geliyor. SS yükleyemedim maalesef. Şu an Ubuntu'ya geçiyorum. Oradan yükleyeceğim.
Dosyanın ismi SonOyuncuLauncher.jar.
Öncelikle Java JDK Runtime 11'i başarılı bir şekilde kurdum. Sonra ise .jar uzantılı dosyaya sağ tıklayıp birlikte aç deyip bekledikten sonra Bit executer hatası geliyor. SS yükleyemedim maalesef. Şu an Ubuntu'ya geçiyorum. Oradan yükleyeceğim.
sudo apt install openjdk-11-jdk openjdk-11-jre
sudo apt install openjdk-11-jdk
Dosyanın ismi SonOyuncuLauncher.jar.
java -jar SonOyuncuLauncher.jar yazmayı deneyin. Bu arada eğer SonOyuncu'da oynamanız zorunlu değilse Linux üzerinde TLauncher kullanabilirsiniz.dediğim gibi java -jar komudu ile yaptınız mı? Eğer öyle yapıp olmadıysa chmod +x SonOyuncu.jar ondan sonra ./SonOyuncu.jar deneyin.
sudoya gerek var mı ?dediğim gibi java -jar komudu ile yaptınız mı? Eğer öyle yapıp olmadıysa sudo chmod +x SonOyuncu.jar ondan sonra ./SonOyuncu.jar deneyin.
Olmadı maalesef.java -jar SonOyuncuLauncher.jaryazmayı deneyin. Bu arada eğer SonOyuncu'da oynamanız zorunlu değilse Linux üzerinde TLauncher kullanabilirsiniz.
İlk 2 adımı yaptım. En son dediğinizi yapamadım.Emin olabilmek için ubuntu'daKod:sudo apt install openjdk-11-jdk openjdk-11-jreondan sonra terminale java -jar /dosya/yolu.jar dener misin?Kod:sudo apt install openjdk-11-jdk
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.