Ubuntu 20.04 LTS ve Windows 10 Dual Boot yapma

Shazzer

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar Windows 10 üzerinde TensorFlow API'leri çalıştırırken hatalar alıyorum. Ubuntu kuracağım ancak Windows 10'daki yazılımlara ihtiyacım var. UEFI için Dual Boot rehberlerini inceledim. Bazı rehberlede diski bölmeden Windows ile aynı bölüme kuranlar var. Bazılarında ise disketi bölüp, böldüğü disketleri düzenleyerek Ubuntu kurulumu yapanlar var. Ben diski bölerek yapmayı denedim ancak yükleme esnasında hatalar verdi. Bu iki kurulum yöntemi arasındaki farklar nelerdir? Ayrıca çok fazla bilgi kirliliği var temiz bir şekilde kurulum yapmayı bilen birisi yardımcı olursa sevinirim.

Bu seçeneği seçince hiç diski bölmeden windows'un olduğu sürücüye kuruyor. Bana pek sağlıklı bir yöntem gibi gelmedi. Windows'un sorunlu API'lerinden kaçarken birde aynı sürücü üzerinde kurulum yapmak istemem.

Dosya Ekleri

• Screenshot 2020-11-07 191305.png
    Screenshot 2020-11-07 191305.png
    85,9 KB · Görüntüleme: 94
Bu seçeneği seçince hiç diski bölmeden windows'un olduğu sürücüye kuruyor. Bana pek sağlıklı bir yöntem gibi gelmedi. Windows'un sorunlu API'lerinden kaçarken birde aynı sürücü üzerinde kurulum yapmak istemem.
Burada, Windows'un yanına yer açıp oraya kuruyor. Dosya sistemini falan tamamen ayrı yapıyor. Yani Windows'tan tamamen bağımsız oluyor.

Öncelikle, sisteminiz UEFI mi? Eğer öyle ise işlem çok basit. Diski bölmeden, yani Windows bölümünü küçülterek ayırmadan kurulum maalesef yapılamıyor, eğer ayrı bir diskiniz yoksa. Bu durumda Windows'u dilediğiniz boyutta -minimum gereksinimleri karşılayacak şekilde- küçültüp kurulumu elle yapabilirsiniz.

Yapmanız gereken, Ubuntu'nun kurulum medyasında "disk bölümlendirme" manuel/elle kısmını seçip devam etmek. Burada iken ayırdığınız bölüme gelerek ext4(en bilinen dosya sistemi) biçimlendirin ve bağlantı noktasını "/ (kök)" olarak seçin.

Bir diğer kısım ise, önyükleyici konumu. Bunu da "Windows Boot Manager" yazılı bölümü "/boot/efi" konumuna bağlayarak kolayca halledebilirsiniz. Dikkat edin, bu bölümü tekrar biçimlendirmeyin.

Saygılar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı