Ubuntu Çöktü

Ercan Umut

Megapat
Makaleler
3
Merhaba arkadaşlar,

Bazı programları kurmaya çalışırken Ubuntu'da hiçbir şey çalışmamaya başladı. Ne terminal ne dosyalar hiçbir şey açılmıyor. Kapatıp açmayı denedim ama bu sefer açılmadı da. Sadece siyah ekranda '-' var öyle kalıyor. Format atmayı denedim fakat diski silsem de aynı dosyaların üzerine yazıyor düzeltemedim bir türlü.

Nasıl çözebilirim bu sorunu?

Live olarak USB'den Dosyalarınızı kurtarabilirsiniz.
Kurtardıktan sonra tekrardan Live USB ile "GParted" uygulaması ile diskleri silip yeniden Ubuntu'yu kurabilirsiniz.

Eğer Ubuntu dışında bi dağıtım kullanmak isterseniz Fedora'yı öneririm.

İşletim sistemini tekrar yüklemeyi denediniz mi? Bilgisayar bileşenlerinizde bir sorun olmadığına emin misiniz?
Windows Dual Boot'lu. Herhangi bir sıkıntı yok şu anda onda. /sat diye saçma bir şeyi yüklemeye çalışırken birkaç kod kopyaladım terminale ve sonra her şey gitti.

Live olarak USB'den Dosyalarınızı kurtarabilirsiniz.
Kurtardıktan sonra tekrardan Live USB ile "GParted" uygulaması ile diskleri silip yeniden Ubuntu'yu kurabilirsiniz.

Eğer Ubuntu dışında bi dağıtım kullanmak isterseniz Fedora'yı öneririm.
Kurtaracak bir şeyim yoktu. Kullanacağım yazılımların (SU2, Salome, GMSH, Paraview) bir çoğu Ubuntu destekliyor, o sebeple onu yüklemek istiyorum.

Evet bende diski silip tekrar yapılandırmayı düşündüm. Söylediğiniz program windows'a bir sıkıntı çıkartır mı? Direkt silebilir miyim?

Windows Dual Boot'lu. Herhangi bir sıkıntı yok şu anda onda. /sat diye saçma bir şeyi yüklemeye çalışırken birkaç kod kopyaladım terminale ve sonra her şey gitti.

Kurtaracak bir şeyim yoktu. Kullanacağım yazılımların (SU2, salome, gmsh, paraview) birçoğu Ubuntu destekliyor, o sebeple onu yüklemek istiyorum.

Evet bende diski silip tekrar yapılandırmayı düşündüm. Söylediğiniz program Windows'a bir sıkıntı çıkartır mı? Direkt silebilir miyim?

Hayır GParted bir sorun çıkartmaz istediğniiz diski veya istediğiniz disk bölümünü istediğiniz şekilde silebilir, yapılandırabilir, kullanabilirsiniz. İsteğiniz dışında işlem yapmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı