Ubuntu GNOME kaldırılıp KDE mi kurulmalı yoksa direk Kubuntu mu?

YouTube'da Xfce özelleştirme videoları var, bak derim.

Hocam özelleştirince aynısı olacak ( yine yük binecek kasıcaktır çünkü ben özelleştirme yapınca biraz abartıyorum ) örnek verecek olursam

1649755382407.png

Ayrıca Mint'e karşı bir nefretim var. Ben hiçbir uygulamayı yükleyemiyordum neredeyse

Hocam özelleştirince aynısı olacak ( yine yük binecek kasıcaktır çünkü ben özelleştirme yapınca biraz abartıyorum ) örnek verecek olursam.

Eki Görüntüle 1357318

Ayrıca Mint'e karşı bir nefretim var. Ben hiçbir uygulamayı yükleyemiyordum neredeyse.

Basit takılmanın zamanı gelmiş o zaman.

Hocam: KDE, Windows'dan gelen kullanıcilar icin harika bir masaüstü ortamıdır. Ben de kendim KDE kullanıyorum Pisi Linux ile.
Önerim orijinal Ubuntu'da Gnome'u kaldırıp KDE kurmandır.
Gnome'u kaldırmak çok basit aslında.
Yapman gereken şey KDE Plasma'yı kurmak olacak ilk önce:
Bağımlılıklar için
Kod:
sudo apt install tasksel
daha sonra ise Ubuntu için KDE paketlerini kuruyoruz.
Kod:
sudo apt install kubuntu-desktop
Sonra sizden oturum yöneticisini soracak ve buradan "SSDM"i seçip enterleyin ve devam edin.
Kurulum tamamlandıktan sonra yeniden başlatın bilgisayarı.
Screenshot_20220412_132917.jpg

Daha sonra oturum açma ekranından çark simgesine tıklayıp "KDE Plasma"yı seçin. Ve KDE ile devam edin.
Gnome'u kaldırmak için ise "Konsole" uygulamasını açın ve bu komutları yapıştırın.
Kod:
sudo apt-get remove ubuntu-gnome-desktop
ve ardından
Kod:
sudo apt-get remove gnome-shell
Komutları ile Gnome'u silip sadece KDE kullanabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam nedense ben Xfce'ya bir türlü alışamıyorum kendinden soğutuyor. Ağır animasyonlar vardır elbet ama bende 3GB RAM var fazla bir şey olmaz diye düşünüyorum. Sanırsam Kubuntu kuracağım teşekkür ederim hocam
Ayrıca @okaykaya hocamın da önerilerini duymak istiyorum galiba bu hocamızda bilgiliydi
Kubuntu kullanan biri olarak tavsiye ederim. Eğer kesin olarak kuracaksanız 21 Nisan'ı beklemenizi öneririm. Yeni sürüm gelecek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı