Ubuntu kernel sürümü nasıl güncellenir?

Makaleler
1
Yer
Dünya
Merhaba, AMD 5 Ryzen 2500U işlemcim ve AMD Radeon 535 2 GB ekran kartım var.

Ubuntu, Linux Mint ve Kali Linux denedim. Arada bir klasör dahi açarken takılıyor ve donuyor, bir daha hiçbir şey yapamıyorum. Laptop aç-kapa tuşu ile reset atmam gerekiyor. AMD web sitesinde manual driverları bulunmuyor. Modelini seçsem de sadece Windows 10 Driver'ları var. Ben de belki kernel sürümünü yenilesem olur diye düşündüm.
Sizce işe yarar mı?
Yarar ise nasıl yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:

Ubuntu, Linux Mint ve Kali Linux denedim. Arada bir klasör dahi açarken takılıyor ve donuyor, bir daha hiçbir şey yapamıyorum. Laptop aç-kapa tuşu ile reset atmam gerekiyor. AMD web sitesinde manual driverları bulunmuyor. Modelini seçsem de sadece Windows 10 Driver'ları var. Ben de belki kernel sürümünü yenilesem olur diye düşündüm.
Sizce işe yarar mı?
sudo apt update && sudo apt full-upgrade komutunu çalıştırdığınız zaman eğer yeni bir Kernel sürümü varsa onu kuracaktır.

sudo apt update && sudo apt full-upgrade komutunu çalıştırdığınız zaman eğer yeni bir Kernel sürümü varsa onu kuracaktır.

Peki hocam benim bu donma, çökme sorunum bu yüzen olabilir mi? Kurulumda da safe Graphics ile kurulum yapabiliyorum yoksa kurulumda da aynı işlem oluyor.

Peki hocam benim bu donma, çökme sorunum bu yüzen olabilir mi? Kurulumda da safe Graphics ile kurulum yapabiliyorum yoksa kurulumda da aynı işlem oluyor.
Bir fikrim yok denemeniz lazım.

Donma kasma sorununun USB'ye yazdırma şekli ile alakası yok.

Sizce işe yarar mı?
Daha guncel bir dagitim dene bence, cunku Ubuntu'da kerneli guncellersen repodaki bazi programlar duzgun calismayabiliyor.

IMG_20220806_190758_422.jpg

Tüm denediğim dağıtımlar bu mesajı vererek başlıyorlar.

Hocam BIOS'a girip her şeyi atabilir misiniz mümkünse.

Şu anda Ubuntu'da başta olsa da geçti gibi. Yine de Mint Xfce'ye geçiş yaptım başta Graphics install seçmeden denedim girdi bu sefer önceden bunda da girmiyordu. Mint'te oldu şu an snrm hiç çökme yaşamadım yeni versiyonu çıkmış o yüzden hata vermedi.

Çünkü hızlıca geçse de yinede bunlar yaziyor.

Yine de BIOS menümü atacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı