Ubuntu kurarken Windows kurulu diske format atma

Daha fazla  
Merhaba. Bilgisayarıma Ubuntu kuracağım. Windows SSD diskine kurulu ve HDD diskinde de verilerim var. Verilerin silinmesi önemli değil çünkü yedekledim. Bu diskleri nasıl formatlayacağım ve takas bölümü oluşturma ve disk yazma formatı belirleme vs işlemlerinde ne yapmalıyım? Yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Bilgisayarıma Ubuntu kuracağım. Windows SSD diskine kurulu ve HDD diskinde de verilerim var. Verilerin silinmesi önemli değil çünkü yedekledim. Bu diskleri nasıl formatlayacağım ve takas bölümü oluşturma ve disk yazma formatı belirleme vs işlemlerinde ne yapmalıyım? Yardımcı olabilir misiniz?

Ubuntu'nun kurulumunda var mı bilmiyorum ama Windows kurulumunda diski biçimlendirme seçeneği var o şekilde biçimlendirebilirsin.

Kuracağın diski diski sil seçeneğiyle seçip kurulumu gerçekleştirmen yeterli. Swap ayarı da disk seçim ekranında çıkıyor olması lazım. Bu arada Ubuntu yerine Mint kurman daha iyi olabilir.

Ubuntu'nun kurulumunda var mı bilmiyorum ama Windows kurulumunda diski biçimlendirme seçeneği var o şekilde biçimlendirebilirsin.
windows'tan ubuntu'ya geçeceğim. Başta denedim. Fakat disk formatları vs çok fazla

Kuracağın diski diski sil seçeneğiyle seçip kurulumu gerçekleştirmen yeterli. Swap ayarı da disk seçim ekranında çıkıyor olması lazım. Bu arada Ubuntu yerine Mint kurman daha iyi olabilir.
Ubuntu'yu daha çok beğendim. Ubuntunun dosya okuma formatı windowstan farklı sanırım. Diski o formata çekmem gerekiyor mu yoksa standart olur mu?

Windows'tan Ubuntu'ya geçeceğim. Başta denedim. Fakat disk formatları vs çok fazla

Ubuntu'yu daha çok beğendim. Ubuntu'nun dosya okuma formatı Windows'tan farklı sanırım. Diski o formata çekmem gerekiyor mu yoksa standart olur mu?

Linux dağıtımları NTFS disklere verimliliği ve kararlılığı daha düşük olsa da müdahale edebiliyorlar rahatlıkla.

Zaten kurulum yaparken işletim sistemi kendi kurulacağı diski gerekli formatta biçimlendirecektir. Harici diskinizi ext4 formatında biçimlendirmeniz yeterli.

Linux dağıtımları NTFS disklere verimliliği ve kararlılığı daha düşük olsa da müdahale edebiliyorlar rahatlıkla.

Zaten kurulum yaparken işletim sistemi kendi kurulacağı diski gerekli formatta biçimlendirecektir. Harici diskinizi ext4 formatında biçimlendirmeniz yeterli.
anladım. Teşekkür ederim.

Kurulum yaparken bu sorunla karşılaşıyorum. Yardımcı olur musunuz?

Dosya Ekleri

• IMG_20230915_212122.jpg
    IMG_20230915_212122.jpg
    288,3 KB · Görüntüleme: 44
  • IMG_20230915_212113.jpg
    IMG_20230915_212113.jpg
    194 KB · Görüntüleme: 48
Kurulum yaparken bu sorunla karşılaşıyorum. Yardımcı olur musunuz?

Kurulum ekranında diğer diski formatlamaya çalışmayın. Genelde sağlıklı çalışmıyor. Kurulumdan sonra yapın yapacaksanız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı