Ubuntu tabanlı sistemler kullanılır mı?

Yer
Yokohama, Çin
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5500
Selamlar şu anda sistemimde Manjaro GNOME 47 kullanıyorum. PearOS diye bir şey gördüm ilgimi çekti. Kullanıp denemek istiyorum. Ubuntu tabanlı olması bana zorluk çıkartır mı? Manjaro, Arch tabanlı çünkü.
Ubuntu hakkında kötü yorumlar duydum ve gördüm. Yavaş, kalitesiz falan deniyordu. Dosya yöneticisi nasıl?

Proje devam ettirilmediğinden illaki hatalar ile karşılaşırsınız (paket yüklerken oluşan sorunlar vs.). Fazla incelemedim ama temalandırılmış GNOME ile geliyor galiba, kullandığınız Nautilus dosya yöneticisinin eski hali bulunuyordur içinde.

Selamlar şu anda sistemimde Manjaro GNOME 47 kullanıyorum. Pearos diye bir şey gördüm ilgimi çekti. Kullanıp denemek istiyorum. Ubuntu tabanlı olması bana zorluk çıkartır mı? Manjaro, Arch tabanlı çünkü.
Ubuntu hakkında kötü yorumlar duydum ve gördüm. Yavaş, kalitesiz falan deniyordu. Dosya yöneticisi nasıl?

Hayır zorluk çıkarmaz.
macOS görünümlü bir Linux dağıtımı anladığım kadarıyla.
Buna benzerini GNOME kullanan herhangi bir dağıtım üzerinde yapabilirsin.

Dosya yöneticisi Ubuntu'ya göre değil masaüstü ortamına göre değişiyor.
KDE masaüstü = dolphin.
GNOME masaüstü = Nautilus kullanır.

Proje devam ettirilmediğinden illaki hatalar ile karşılaşırsınız (paket yüklerken oluşan sorunlar vs.). Fazla incelemedim ama temalandırılmış GNOME ile geliyor galiba, kullandığınız Nautilus dosya yöneticisinin eski hali bulunuyordur içinde.

eğer bol bol dağıtım kullanıp sık sık değiştirirsen linux dağıtımlarının birbirlerinden çokta farkı olmadaıklarnı anlayacacksın sorunu gelirsek ubuntu sevmem ama kullanabilirsin topluluğu geniştir.

Hayır zorluk çıkarmaz.
macOS görünümlü bir Linux dağıtımı anladığım kadarıyla.
Buna benzerini GNOME kullanan herhangi bir dağıtım üzerinde yapabilirsin.

Dosya yöneticisi Ubuntu'ya göre değil masaüstü ortamına göre değişiyor.
KDE masaüstü = dolphin.
GNOME masaüstü = Nautilus kullanır.
Anladım herkese teşekkürler deneyeceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı