Ubuntu vs Kubuntu global theme

Oreo Cursors

Şunu kurmaya çalışıyorum sabahtan beri. usr/share/icons'a atıyorum. Sonra Tweaks'den imleci seçiyorum lakin düz dururken 1.seçenekteki gibi oluyor. Bir şeylerin üstüne geldiğimde 3.seçenekteki dokunuş şekli falan oluyor. Direkt 3.seçenek aktif olmuyor bi türlü ne yapmam lazım?
Böyle oluyo
1597582805589.png
1597582825277.png

Normali mi böyle acaba?

Oreo Cursors

Şunu kurmaya çalışıyorum sabahtan beri. usr/share/icons'a atıyorum. Sonra Tweaks'den imleci seçiyorum lakin düz dururken 1.seçenekteki gibi oluyor. Bir şeylerin üstüne geldiğimde 3.seçenekteki dokunuş şekli falan oluyor. Direkt 3.seçenek aktif olmuyor bi türlü ne yapmam lazım?
Böyle oluyo Eki Görüntüle 640618 Eki Görüntüle 640619

Normali mi böyle acaba?
Pling Store'da sağ tarafta install sekmesinden yükleyin. SS'den de işaretlediğim yerden imleçi apply diyerek uygulayın.

Dosya Ekleri

• Ek Açıklama 2020-08-16 130315.png
    Ek Açıklama 2020-08-16 130315.png
    49,3 KB · Görüntüleme: 49
Evet bu cursor böyleymiş. Hayatımda gördüğüm en iğrenç cursor duruşu. 3. seçenekteki görünümler harika renkleri falan. Keşke normal duruş olarak olsaydı
Arkadaşlar son sorum olarak Temalara bakarken gördüm şimdi. İnsanlar macos gibi nasıl uygulamalaır iconları ortada toplamış bilginiz var mı?
1597583848223.png

Son düzenleme:
Şimdi anladığım kadarıyla sen sistem tema ve görüntüsünü istediğin gibi değiştirmek, yani özelleştirmek istiyorsun.

- Bu sistemlerde bulunan tema yöneticisi ile ve el ile yapılır.
- Her masaüstü ortamında bunu yapan yöneticiler bulunur, o yöneticilerin bazıları kendisi tema indirir, bazıları ise sadece mevcut temayı değiştirir.
- İcon tema, cursor tema ve sistem teması şeklinde üç tür tema bulunur.
- İcon tema ve cursor tema sistemin /usr/share/icons dizinine kaydedilir, sistem teması ise sistemin /usr/share/themes dizinine kaydedilir.

Buraya kadar anlaşıldı mı?

- Eğer anlaşıldı ise ve el ile yapmak istersen, buradan keyfine göre icon tema , buradan cursor tema ve buradan da sistem teması indiriyorsun.
- İcon ve cursor temayı sisteme yüklemek ve entegre etmek için indirdiğin tar veya zip dosyalarının bulunduğu dizinde uçbirimi açıyorsun, alttaki komutlar ile gerekeni yapıyorsun.
Kod:
sudo tar -xvf DOSYANIN-TAM-ADI -C /usr/share/icons
Kod:
sudo update-icon-caches /usr/share/icons/*

- Sistem teması için de alttaki komutu giriyorsun.
Kod:
sudo tar -xvf DOSYANIN-TAM-ADI -C /usr/share/themes

Bu şekilde her üç temayı da sisteme yüklemiş oluyorsun ve sistemin tema yöneticisi ile kurduğun temaları seçiyorsun.
Geri kaldırmak istersen komut ile de olur ama el ile daha kolay, önce uçbirimden root oluyorsun, dosya yöneticisini yine root olarak açıyorsun /usr/share/icons dizininden kurduğun temaları sağ tık ile sil diyorsun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı