Ubuntu Windows 10'dan iyi

Ben eskiden kullanıyordum bence kullanışlılık,hız için çok iyi fakat LXDE ve LXQT masaüstü ortamı daha hafif. :)
Çift işletim sistemi kullanıyorum. Windows u mecburen kullanmak zorundayım. Okulda c# göstermekten vazgeçmedikleri için. Ama ona rağmen SSD ye manjaro yu kurdum. HDD de windows var.😄 SSD de linux un tadı bir ayrı oluyor yahu.😄 SSD kullandığım içinde akıyor resmen akıyor.

Debian tabanlı kullanmak bence her zaman kolaylıktır benim gibi yeni kullanıcılar için. Ben Ubuntu'nun en stabil ve en sorunsuz Debian tabanlı dağıtım olduğuna inanıyorum. 120 GB SSD taktım aşırı derecede iyi performanslar almaya başladım HDD'ye göre yani HDD'de biraz Ubuntu ve GNOME arayüzlü dağıtımlar hantaldır. Ubuntu candır. Özellikle paket vs. indirmek diğer Debian tabanlılara göre daha kolaydır mesela siz Zorin OS kullanıyorsunuz ve Slingscold indireceksiniz işte komutu yazdınız bazen unable to lockage gibi bir hata verir tam aklımda değil Mint'i macOS'e benzetirken yaşamıştım. Ubuntu'nun global desteği daha fazladır daha orijinal ve daha stabil. Her türlü paketi kolayca indirebilirsiniz. Ubuntu/Debian tabanlı dağıtımlar saf Ubuntu'ya göre daha az global yazılım desteği vardır ben bunu gözlemledim.

GNOME arayüzlü dağıtımlar hantaldır.
Aynı şeyi ben de diyordum fakat son zamanlarda GNOME'a o kadar laf etmeme rağmen Arch üzerine GNOME kurdum ve beklediğimden iyi çalıştı. Denemek isteyen olursa tavsiye ederim.

GNOME'da sevdiğim şey, en popüler masaüstü ortamı olduğu için çoğu GTK uygulaması GNOME'a uyumlu bir şekilde tasarlanıyor. Uygulamaların görünüm ve uyumu açısında güzel bir masaüstü ortamı. Devamlı XFCE kullanmak canımı sıkmıştı bir de bunu deneyim dedim açıkçası memnun da kaldım. Hep GNOME kullanacağımı zannetmiyorum, artık masaüstü ortamı kullanmak yerine yavaş yavaş i3 veya Awesome pencere yöneticilerine geçiş yaparım diye düşünüyorum.

Merak eden varsa GNOME boştayken ram kullanımım ve kullandığım eklentiler
Screenshot from 2020-06-06 16-09-52.png

Screenshot from 2020-06-06 16-10-25.png

NOT: GNOME'u Xorg üzerinden çalıştırıyorum.

Ubuntu, Manjaro, Kali ve Mint kurulumlarını yaptım. Çok kullanma fırsatım olmadı ama gözlemlediğim kadarıyla içlerinde en yavaş çalışanı Mint.

Dostum tüm mesajları okumadım ancak eğer oyun uygulamaları kullanıyorsan Dual Boot'tan vazgeçmemeni öneririm. Ubuntu'yu her ne kadar sevsem de 2-3 günlük kullanımıma dayanarak Manjaro şu anlık favorim. (Sanırım GNOME masaüstüne alışma konusunda sıkıntılar çektim.) Tüm Linux dağıtımlarının belli başlı güzel yanları olsa ve kullanmaktan zevk alsam da ne yazık ki "Oyun Oynamak" fiili işin içine girdiği zaman Windows'tan daha iyi bir çözüm şu anda hiçbir Linux dağıtımında yok. Son kullanıcı için en uygun olan işletim sistemi hala Windows. Mesela benim Linux dağıtımlarından biri olan Manjaro'yu Dual Boot ile kurma tarafındaki uğraşlarımla herhangi bir "son kullanıcı" uğraşmazdı. Kimseyi suçlamıyorum. Ne yazık ki sorun çözme konusunda Windows kadar pratik bir işletim sistemine rastlamadım. Zaten daha pratiğinin de olduğunu düşünmüyorum. Şu an oyuncuların veya geliştiricilerin Windows'u öyle ya da böyle kullanmaktan başka çaresi yok ne yazık ki. Her neyse, yine biraz üzüldüm kırıldım ve kendi kendime bunları dert edindim. İyi kullanımlar. 🙂

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı