Ubuntu'daki GCC ile diğer Linux dağıtımlarındaki GCC aynı mıdır?

TReuy

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Okul gereği C programlama yapmam gerekiyor, ödevler için hocalar özellikle Ubuntu 18.04 LTS sürümünü istiyor. Ben ise Arch Linux kullanıyorum. GCC ile compile ettiğim zaman Ubuntu ile Arch Linux'ta hiç farklı sonuç almadım ama ileride alabilir miyim acaba? Arch üzerinden devam edeyim mi yoksa Ubuntu'nun 18.04 sürümüne geçmem şart olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
18.04 sürümündeki gcc sürümü 7.4.0'mış. Arch üzerindeki gcc versiyonu muhtemelen daha günceldir. Compile ederken farklı bir sonuç çıkacağını pek sanmasam da yine de garantiye almak için downgrade edebilirsiniz. Şu linkte bahsedilen 2. yöntem ile 7.4.0 versiyonunu seçip yükleyebilirsiniz.

Benzer başka bir durum olması halinde Ubuntu paket araması üzerinden distro versiyonunu seçip aradığınız paketin versiyonunu bulup Arch üzerinde paketin o versiyonunu indirebilirsiniz.

Pek fark olacağını zannetmiyorum.
Eğer zorunlu olarak Ubuntu 18.04 LTS sürümü istiyorlarsa Docker ile kullanabilirsiniz.

18.04 sürümündeki gcc sürümü 7.4.0'mış. Arch üzerindeki gcc versiyonu muhtemelen daha günceldir. Compile ederken farklı bir sonuç çıkacağını pek sanmasam da yine de garantiye almak için downgrade edebilirsiniz. Şu linkte bahsedilen 2. yöntem ile 7.4.0 versiyonunu seçip yükleyebilirsiniz.

Benzer başka bir durum olması halinde Ubuntu paket araması üzerinden distro versiyonunu seçip aradığınız paketin versiyonunu bulup Arch üzerinde paketin o versiyonunu indirebilirsiniz.
GCC'nin downgrade edilmesi sistemde arızalara neden olabilir. Biraz tehlikeli bir işlem.

Bir önceki sürüm olsa neyse ama aralarında 5 sürüm var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı