Uçak mühendisleri ne yapar?

Uçak mühendisi; uçak fabrikalarında, havayolu şirketlerinde ve bu iş için parça temin eden, üreten Rolls Royce gibi şirketlerde de çalışabilir. Bir makine mühendisi, elektrik mühendisi gibi geniş çalışma yelpazesine sahip olmasa da güzel alanlarda iş bulması mümkündür.

Şimdi bir havayolu şirketinde yaptığın iş ile Boeing'de yaptığın iş aynı değildir. Boeing'de çalışan adam proje yapar, CATIA gibi yazılımları kullanarak proje tasarlar vs. Havayolu şirketlerinde daha çok bakım, kontrol işleri vardır.

Teknisyenlerle birlikte ortak çalışarak, ki bizde pilotlar, kabin memurları, Truck dediğimiz push back aracının kullanan kişiyle dahi ortak çalışılır. Gerekli bakımları ve kontroller yapılırken yardım edilir, teknik bilgi sağlanır ve teknisyenlerin bilgisinin yetmediği taktirde yardımcı olunur. İşe başlayan yeni kişiler denetlenir, bunlara iş ortamına alıştırma süreci yetkili abilerden geçer :)

Bakım sonrası tip sahibi yetkili kişilerle ortak kontroller yapılır. Uçağın başarılı bir şekilde seferine çıkmasını sağlamak için arkaplanda görünmeyen binlerce kişi ortak iş yürütür kısacası.

Bir gün Airbus ve Boeing gibi şirketlere yolumuz düşerse, orada da ne yapacağımızı anlatırız :)

Bunu çok açık bir şekilde söylüyorum. Türkiye'de ve dünya çapında okunması en zor bölümlerden biridir. Sadece okumak yetmiyor, hayatınla bütünleştireceğin anlar da geliyor.

Büyük mesleki sorumluluk ve özveri istiyor. Arkaplanda bunu siz uçak kullanan yolcular göremese de, büyük terler dökülüyor...

Uçağınız 2 saat rötar yaptıysa yani, mutlaka arkaplanda bir gerekli sebebi vardır. Boş yere hiçbir şey yapılmaz.

Son düzenleme:
Eğitimlerinin yoğunlaştığı konu, cismin gazlarla (başlıca havayla) olan ilişkisi diye biliyorum. Yani havayla işi olan her aracın, yapının (otomobil, tren, uçak, rüzgar santrali, bina, elektrik direkleri vs. ) hava direncini iyileştirmeye, hava (rüzgar) direncinin oluşturduğu tepkiyi hesaplama ve hava (rüzgar) enerjisiyle verim elde etmeye yönelik çalışırlar.

Bknz. (Aerodinamik, Aerostatik)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı