Uçak Piste İzinsiz İniş Yaparsa Ne Olur?

Hocam uçaklarda teknisyenler bulunuyor mu olası arıza için olsun vs.
Her uçuşta değil ama çoğu uçuşta teknisyen ya da mühendis uçuşa eşlik eder kokpitteki 4. kişi olarak.

Havada arıza olursa teknisyenin yapabileceği bir şey yok. Uçakla giden teknisyenler uçak yere indiğinde ''hızlı giderilecek arıza ve problemler'' için var.

Her uçuşta değil ama çoğu uçuşta teknisyen ya da mühendis uçuşa eşlik eder kokpitteki 4. kişi olarak.

Havada arıza olursa teknisyenin yapabileceği bir şey yok. Uçakla giden teknisyenler uçak yere indiğinde ''hızlı giderilecek arıza ve problemler'' için var.
Hocam hazır sizi bulmuşken bir şey sormak istiyorum ben önümüzdeki yıl bölüm seçimi yapacağım Uçak Elektrik-Elektronik mi yoksa Uçak Gövde-Motor mu daha iyidir?

Uçak Elektrik-Elektronik mi yoksa Uçak Gövde-Motor mu daha iyidir?
Elektroniğe ilgin varsa elektronik, mekaniğe ilgin varsa gövde motor seçeceksin. İkisi de iyidir. Senin becerilerine ve zevklerine kalmış.

Uçakta SSR radarlarda görülmenizi sağlayan "Transponder" isimli bir cihaz bulunur, 0000-8888 arası değer alır (8'den büyük rakam yoktur), uluslararası radyo arızası kodu 7600'dır. Radyonuzun bozulduğunu düşünüyorsanız (kimsenin sesi size gelmiyorsa) önce blind transmission yaparsınız, yani karşıdakini duymasanız da duyulduğunuzu varsayarak amacınızı belirtir, sonrasında transponderı 7600 bağlarsınız, radarda sizi gören birimler radyo arızası yaşadığınızı anlar ve uçuş planınızın gerektirdiği şekilde inişinizi yaparsınız, radarda sizi bu şekilde görenler zaten yeni emirleri alamayacağınızı bilir.
Bu arada yukarıda yanlış yazdım, 0000-7777 olacaktı ancak mesajı düzeltemedim, her bir basamağa 0 dahil 8 rakam gelebilir diyecekken 0000-8888 yazmışım kusura bakmayın :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı