Uçak teknisyenliği vs bilgisayar mühendisliği

Senin kararını netleştirecek şey zaman ve tecrübe. Piyasaya bir bak, 2 mesleğinde zorluklarını, avantajlarını gör. Şuan birisi sana daha ilgi çekici gelebilir ama herşey para değil. Zamanla kararların daha da netleşecek. Ama sağlam araştırma yapman lazım. Yükselmek için daha fazla para kazanamk için daha fazla b*yerlerini yırtman gerekiyor kelimenin tam anlamıyla.

Ve kitap tavsiyesi olarak şunu kesinlikle okuyun şiddetle tavsiye ederim. "kalk çalış başarısız ol" TR'yi ve dünyayı anlatan çok güzel kitap. Sn. Behçet hoca yazmış kendisi çok severim. Akademisyen.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Ucak teknisyeni / teknikeri nerede 300K maas aliyormus ya? Firmaya gore degismekle birlikte pilotlar bile baslangic olarak 150K civarindan basliyor. Savas jeti pilotlari bile o kadar almiyor.
300k para başlangıç maaşı değil zaten. Mal varlıklarını gördüğümden dolayı yalan söylediklerini düşünmüyorum. Uzun süredir çalışıyor evet ama sonuçta 300k.

Senin kararını netleştirecek şey zaman ve tecrübe. Piyasaya bir bak, 2 mesleğinde zorluklarını, avantajlarını gör. Şuan birisi sana daha ilgi çekici gelebilir ama herşey para değil. Zamanla kararların daha da netleşecek. Ama sağlam araştırma yapman lazım. Yükselmek için daha fazla para kazanamk için daha fazla b*yerlerini yırtman gerekiyor kelimenin tam anlamıyla.

Ve kitap tavsiyesi olarak şunu kesinlikle okuyun şiddetle tavsiye ederim. "kalk çalış başarısız ol" TR'yi ve dünyayı anlatan çok güzel kitap. Sn. Behçet hoca yazmış kendisi çok severim. Akademisyen.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam inanın bana bilgisayar programcılığı seçtiğimde de aklımda aynı sorular vardı, o zamandan beridir düşünürüm ve dua ederim. İki işte benim için çok uygun hem elektronik alanında, ağ alanında, yazılım alanında çok fazla kişisel,amatör projem var. Sadece 2 iş içinde değil içerisinde teknoloji barındıran ve parası yüksek olan her yer olur. Sevdiğim ve mutlu olacağım iş, teknoloji içeren iş direkt.

Uçak teknisyeni olarak fiziki açıdan yorgunluk bilgisayar mühendisliğine göre daha yüksek hocam, bir de yazı kışa yağmuru çamuru yok teknisyenliğin eğer uçakların kalkamayacağı durumlar olmadığı sürece, ömrü billah hangarda geçirme ihtimalin de var iyi düşün artı eksi tablosu yap sadece para olarak bakma ama önceliğin para olsun(şahsen benim de önceliğim %90 para ve sağlık) geri kalanı bir şekilde olur.

Uçak teknisyeni olarak fiziki açıdan yorgunluk bilgisayar mühendisliğine göre daha yüksek hocam, bir de yazı kışa yağmuru çamuru yok teknisyenliğin eğer uçakların kalkamayacağı durumlar olmadığı sürece, ömrü billah hangarda geçirme ihtimalin de var iyi düşün artı eksi tablosu yap sadece para olarak bakma ama önceliğin para olsun(şahsen benim de önceliğim %90 para ve sağlık) geri kalanı bir şekilde olur.
Hocam bunların hiçbiri benim için problem değil. Fiziki açıdan yorgunluk olarak en rahat mesleklerden birisi zaten ki olmasa bile elektronik olduğu için yine hoş meslek bana göre. Sizlere sorularım hangisinin daha çok kazandırdığı.

Bilgisayar Mühendisliği mi Uçak Mühendisliği mi desen anlarım da, iki bölümün puanları arasında da uçurum var.

Bilgisayar Mühendisliği kazanabilecek bir aday Uçak Teknisyenliği’ni zaten düşünmez. Uçak Mühendisliği olabilir belki.

Bilgisayar Mühendisliği mi Uçak Mühendisliği mi desen anlarım da, iki bölümün puanları arasında da uçurum var.

Bilgisayar Mühendisliği kazanabilecek bir aday Uçak Teknisyenliği’ni zaten düşünmez. Uçak Mühendisliği olabilir belki.
Hocam Türkiye'de olunca ne yapacağım konusunda kafam karışık. İş bulmak sıkıntı, kendi işimi yapsam sermaye gerek. Ayrıca her şey üniversite de bitmiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı