Aslında değilYanlış okuyor veya yanlış anlıyor olabilirsin Motorsuz birçok hava aracı havada kalabilir ve süzülerek uçabilir.
Ben motorun etkisi yok demiyorum. Motor uçağa ihtiyacı olan hava akımını kazandırır. Fakat kanat asıl taşıyıcı elemandır. Yani bir uçağı istediğin kadar hızlandır hiçbir işe yaramaz eğer kanatları yoksa. Yerde dümdüz yüksek süratte gider.Bu durumda da uçağın havada kalmasını sağlayan 2 parça olur, kanat ve motor.
bir şeyin uçmasının
Yoo niye? Genelleme yapıyorum ben şu an. En fazla hava aracının diyebilirim ama ne gerek var?Bence burayı ''uçakların uçmasının'' olarak değiştirin.
Yoo niye? Genelleme yapıyorum ben şu an. En fazla hava aracının diyebilirim ama ne gerek var?
Cidden mi? Yorumun bu muydu? Ben boş zamanlarımı değerlendiririm teşekkürler yorumun için...İyi o zaman boş vaktinizde balonlara kanat takarsınız...
Siz şu 2 ayrımı yapamıyorsunuz. Kanat ve motorların görevi... . Örneğin 9 bin 756 metre yükseklikteki bir uçağın çift motoru dursa dahi değerlere göre 150 km motorsuz uçabilir. Yavaş yavaş irtifa kaybeder, doğal olanı da bu değil mi? Motor duruyor ya hani.
Bu 2 motorun da durması sonucu oluşan hikaye. Tek motorla uçuş mesafesi daha yüksektir. Burada dediğimiz şu; motorlar dursa dahi uçak, havaya attığın taş gibi veya senin denize dalman gibi düşmez. Süzülür. Süzülme misalini de kanatlar sağlar. Süzülmek de çakılmak değildir. İrtifa kaybederek yavaş yavaş süzülür ve bu durumda pilotlar inecek düzgün bir yer arar. Bulduklarında da başarılı iniş pilotun başarısına göre gerçekleşebilir. Tarihte örnekleri sayamayacağım kadar var.