Uçakta Olası Bir Kaza Durumunda Yolcuları Kurtarma Tekniği

Acaba sıkıştırılmis helyum gazi olsa
Aslında sorun gazın cinsinde değil. Asıl sorun bu gazı depolamak için kullanacağın tankların ağırlık sorununda. Yani ağırlık, havacılıkta başa bela bir durumdur. Hatta senin valizlerini daha rahat alabilmek için alınacak yakıttan bile feragat edilir ve sadece yetecek kadar yakıt alınır.
tum yolculara parasut dagitilsin.
Onun da eğitimini insanlara nasıl anlatacaksın o ayrı bir dert. Düşmesek mi acaba n'apsak bilemedim:)
 
En iyisi daha gercekci olan tum yolculara parasut dagitilsin. :D
Uçağa bebek de biniyor, 60-70 yaşında zar zor adım atabilen insanlar da :) İmkansız diyelim :) Herkes 25'lerinde, sağlıklı bir genç gibi olsa bak o zaman olabilirdi :)
Gerçekten gidip National Geographics de yayınlanan Uçak Kazası Raporu adlı belgeselleri bir izle kontrollü iniş yapılmasını tercih edersin sonra(!).
Tahmin edemeyeceğin kadar izledim. Bizim derslerimiz sonrasında bu belgeseller izletilirdi zaten.
Ayrıca 30 Bin feet yükseklikten de Bim poşetiyle falan mı indirecekler kabini ? Bu şeyi eleştirmekte tam size kalmıştı zaten.
Evet, amaçları o. Ben de mantık hatalarıyla dolu olup, realist bir proje olmadığını söyledim.

Ha şunu da söyleyeyim; tasarlanan, ortaya atılan her fikir gerçeğe uygulanmıyor. Yani videodaki proje de ortaya atılan bir fikir. Daha sonra mühendisler, konu hakkında akademik bilgiye sahip insanlar bunu tartışır. Eğer mantıklı ve gelişen teknolojiyi olumsuz anlamda etkilemeyecek bir proje olsaydı şu an kullanmış olurduk. Ben bu konu hakkında profesyonel yorum yapabilirim, ancak herkes benim bilgi birikimime sahip değil. Olmak da zorunda değil. Yine konu başında da o yüzden profesyonel yorumlara gerek yok dedim.

1. sayfadaki kişi gibi bilgisi olmadığı konularda zikirleri olana da gerekli cevapları veririz.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı