Uçuş oyunları gamepad ile oynanır mı?

rxe

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3050 Mobile
Intel I5 11400H
16GB RAM
500 GB M2 SSD
Arkadaşlar merhaba. Ben Flight Simulator oyunlarına ve Dcs'ye sardım da. Acaba Flight stick olmadan gamepad ile oynanıyor mu? Ve oynanıyorsa rahat mı öneriniz nedir? Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır, gamepad bende tok ama sizin söylediğiniz model çok karşıma çıktı. İkinci el olarak 700 lira bandında var. Gamepad daha ucuza kaçıyor ama bilemedim.

Hayır, gamepad bende tok ama sizin söylediğiniz model çok karşıma çıktı. İkinci el olarak 700 lira bandında var. Gamepad daha ucuza kaçıyor ama bilemedim.
Xbox 9.nesil kol ile uçuş simulasyonları oynadım, sonra baktım ki bu simulasyonlar baya hoşuma gitti, dedim işleri ilerleteyim zaten havacılığa hevesimde var. İlk önce Airbus TCA almaya karar verdim sonra ben alana kadar zam geldi almadım, ben de logitech extreme 3d pro almaya karar verdim, alırken biraz endişeliydim çünkü cihaza eski falan diyorlardı, ürün elime geldiği gibi Throttle ve Kol ölü bölge testi yaptım, en ufak bak en ufak böyle ufacık bir parmak dokundurmasını sallantıyı bile cihaz algılıyor, çok güzel bir deneyim sunuyor kesinlikle havacılığa ilgin varsa hiç düşünmeden kendine bir Flight Stick al.

Kıymetl yorumunuz için çok teşekkür ederim öncelikle. Ben bu oyunla kontroller ile ilgili, terimlerle ilgili hiçbir şey bilmiyorum. İşte neyin ne işe yaradığını, uçağı kaldırmadan neler yapmam gerektiğini nasıl öğrenebilirim? İngilizce kaynak olsa da olur. Veya bu tuş atamalarını yaparken stick üzerinde 12 tuşa, bana yardımcı olma şansınız var mı?

Kıymetl yorumunuz için çok teşekkür ederim öncelikle. Ben bu oyunla kontroller ile ilgili, terimlerle ilgili hiçbir şey bilmiyorum. İşte neyin ne işe yaradığını, uçağı kaldırmadan neler yapmam gerektiğini nasıl öğrenebilirim? İngilizce kaynak olsa da olur. Veya bu tuş atamalarını yaparken stick üzerinde 12 tuşa, bana yardımcı olma şansınız var mı?
DCS veya Flight Simulator fark etmez, oyunda tuşlara kokpit üzerinden basmanı öneririm. Oyun zevki senin, karışacak değilim tabii ki sadece bir öneri.
Tuşları kendin ayarlıyorsun, Flight Simulator, X-Plane gibi oyunlar (gibi dedim çünkü dahası var mı bilmiyorum) Flight Stick desteği bulunan oyunlar, yani oyuna girdiğiniz gibi isterseniz kendiniz tuş ataması yapın, isterseniz de otomatik atanan tuşların yerlerini bulun ve ona göre oynayın.

Uçak kaldırmaya, çalıştırmaya gelirsek, tabii kide kullandığın uçağa bağlı. Flight Simulatorde A320 kullanacaksan youtube'ye How to startup/takeoff gibi terimler ile uçağın rehber videolarını izleyebilirsin, mesela ben A321 neo ezberledim.

Anladım. Çok teşekkür ederim. Sağ olun. :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı