Ucuz Android gerçekleri

Telefonunuz bozulmuş, yeni telefon arıyorsunuz. Kafanızda Xoami, Huawei, Oppo, Realme vs. var. Bu telefonları aldığınız anda selanız okunur. Xioami kanadında 3 kanat var. 1- POCO, 2-Mi, 3-Redmi. (Kullandığım telefon markasını anlatacağım. Yalan konuşmamak için diğerlerini anlatmıyorum ama aynı şeyin laciverti.)

Redmi Note 7 kullanıyorum. 2.5 sene oldu, garantide ekran ve bataryayı sıkıntısız değiştirdiler. Eyvallah Genpa garanti güzeldir. Ama yazılımsal olarak sakat bu telefonlar. Tamamen sıkıntılı ve telefonun garantisi bittiği yıldan sonra telefon rayına oturdu. Halen de saçmaladığı oluyor. Çok temiz kullanırım çizik bile olmaz. Ama telefonun yazılımı kötü abi. Bunu ben de alırken bilmiyordum, yoksa yemin ederim almazdım.

POCO alsak bak en iyisi diyorsun dediniz. Hayır, onda bile saçmalamalar oluyor. Hatta bırak Samsung A serisinde bile hata olabiliyor. Daha seyrek tabi yalan yok.

Android alacaksanız Samsung S serisi, Ya da Apple iPhone 7 ve ya üstü alın. Nolur şu Apple para israfıdır diyen insanlardan olmayın. Emin olun asıl onlar oksijen israfı. Şu an çöp diye gördüğünüz 5S WhatsApp desteği alıyor. Tamam 5S çok ölücü oldu 7 olsun.

7 Eylül 2016'da çıkan iPhone 7, IOS 16 desteği alacak. Ama gelirsek Andoid tarafına, sırf telefon satmak için arka kapak değiştiren Xiaomi, Redmi Note 7 için Android 11 desteği gelmedi.

Ekran isteyen Plus alır, Deji yada orijinal batarya takıp yoluna devam eder. Ayrıca ikinci el piyasası da çok sağlam Apple kanadında.

Kimse boşuna kendini avutmasın, saçma sapan triplere girmesin ama Apple modelleri zor ölüyor. Bana hak vermeyebilirsiniz normal. Ama ertesi gün daha 2 senelik telefonunuzun update desteğini bittiğini duymasınız umarım.
Ben bir telefona Max 3000 TL veririm. Söylediğin şeyler herkes için fark gösterebilir. Ben sadece wp kullanırım chromeye girerim ve arama yaparım. Sadece bu özellikler için 10K veya daha fazla para haracamaya gerek yok bence.
 
Yarın bozulsa bile büyük ihtimal fiyatlar yüzünden resmi LineageOS desteği olan başka bir markanın en yeni 2. el veya uygunu varsa sıfır orta segment telefonunu kullanacağım.
LineageOS'un sitesinde bulunan çoğu telefon modeline otomatik olarak haftalık güncelleme geliyor. LineageOS'un çok güzel bir özelliği bu bence.
 
Xiaomi'de olan 48 megapiksel tamamen ama tamamen palavra. 7-8'in çektiği fotoğrafların yanına yaklaşamıyor. Hele gece çekimleri rezalet.

Siz sadece kamera için mi telefon alıyorsunuz?

Yani bana öyle geldi. Apple daha iyi olsa bile Huawei kalitesiz Çin malıyım diye bağıran bir marka asla ama asla değil.

Gayet de kaliteli bir marka. Yeni Çin telefonlarından daha iyi çekim yapıyor P20 Lite
Hala daha çoğu programı kaldırıyor ve 1 yıl önce desteği kesildi diye hatırlıyorum.
 

Geri
Yukarı