Ucuz Android gerçekleri

Zamanında 1500 TL'ye aldığınız telefondan fiyatı 4 katı olan telefon işlevini görmesini istiyorsunuz. Bir kez üst seviye Android kullansaydınız bu konunun ne kadar saçma olduğunu görürdünüz zaten. Bomboş bi yazı.
6. yaşına girmiş bir Xiaomi Mi5 kullanıyorum. Kendi derlediğim AOSP romu ile birlikte hâlâ günü kurtarıyor bozulana kadar da kullanmaya devam ederim. iPhone 7'nin rakibi bir cihaz. Bugün iPhone 7 ne kadar kullanılabilirse benim cihazım da o kadar kullanılabilir. Apple alın uzun ömürlü olsun gibi bir argüman yok.
Herkes sizin gibi custom rom indirmek zorunda değil. Bana güncelleme gelecek, ben kuracağım. Yok kernelmiş yok, TWRP'miş, uğraşmak istemiyorum. iPhone 7 rakibi olması için onun gibi güncelleme alması ve değerini koruması gerekir. "Ben kullanıyorum işte" demekle olmaz. E250 kullanan var hala görüyorum, ancak kullanan kişi "Benim elimdeki cihaz iPhone 13 kapasitesinde çünkü kullanabiliyorum" demiyor.

Mantığı doğru kurmak lazım. Herkes uğraşmak zorunda değil.

iPhone 7'nin rakibi bir cihaz. Bugün iPhone 7 ne kadar kullanılabilirse benim cihazım da o kadar kullanılabilir
Android kullansaydınız bu konunun ne kadar saçma olduğunu görürdünüz zaten. Bomboş bi yazı.
iPhone 7 buna rakip diyorsun ama adamların 2016'dan beri yayınladığı stok işletim sistemiyle stabil kalmaya devam ediyor sen ise ROM işleriyle uğraşmadan telefonu ayakta tutamıyorsun. Android iyi hoş da eksikleri olduğu kadar artısı da var.
Apple alın uzun ömürlü olsun gibi bir argüman yok.
Aslında öyle bir argüman var kullanıcıların ta kendisi.

-----

Normalde bu konuyu nötr olarak açmıştım ama 24 sayfadan sonra gerçekten IOS tabanlı telefonların daha iyi olduğuna bir kez daha anladım. Gel gör ki şu forumda bir şeyi eleştirip eksikleriyle anlatınca zıt markanın fan boyu tarafına düşüyorsunuz.

Herkes sizin gibi Custom ROM indirmek zorunda değil. Bana güncelleme gelecek, ben kuracağım. Yok kernelmiş yok, TWRP'miş, uğraşmak istemiyorum. iPhone 7 rakibi olması için onun gibi güncelleme alması ve değerini koruması gerekir. "Ben kullanıyorum işte" demekle olmaz. E250 kullanan var hala görüyorum, ancak kullanan kişi "Benim elimdeki cihaz iPhone 13 kapasitesinde çünkü kullanabiliyorum" demiyor.

Mantığı doğru kurmak lazım. Herkes uğraşmak zorunda değil.

Uğraşmak istemeyen MIUI kullanabilir zaten, kullanılamaz halde değil. Benim bir imkanım varsa neden kullanmayayım? Tercih meselesi, MIUI'ı sevmem ve AOSP'a geçebilirim. Bu cihaz birebir iPhone 7 rakibi, dediğim şeyde herhangi bir yanlışlık yok ve ikisi de aynı işlevi görüyor.
Asıl fark şu ki kimse 3 kuruşa 5 köfte vermiyor. Verdiğiniz paranın karşılığını alırsınız. Ben bu telefonu X fiyata aldığımda rakipleri 2.5X fiyatındaydı. Her şeyin artısı ve eksisi var, güncellemeler benim için bir şey ifade etmiyor. Kaldı ki iOS dopdolu güncellemelerle gelmiyor zaten.
Ve bu cihazla elimdeki imkanları kullanıp kullanmamam bana kalmış bir şey. End user isem otururum oturduğum yerde. Ama açık bir kapı varsa değerlendirebilirim. Madem tarafsız oluyoruz hepsini artısı ve eksisiyle yazalım. Ben ödediğim ücret ile manuel bir şekilde istersem son sürüme güncellerim. Siz her şey otomatik olsun isterseniz daha fazla para verip onların sizin için çalışmasını isteyebilirsiniz. Tekrar söylüyorum "tercih meselesi".
Eski Apple cihazlarında alacağınız 2.5 saatlik ekran süresi ve prize bağımlı yaşama olaylarını da es geçmeyelim 🙂 Ben 3 senelik bataryam ile hala 5.5 6 saat ekran süresi alıyorum

iPhone 7 buna rakip diyorsun ama adamların 2016'dan beri yayınladığı stok işletim sistemiyle stabil kalmaya devam ediyor sen ise ROM işleriyle uğraşmadan telefonu ayakta tutamıyorsun. Android iyi hoş da eksikleri olduğu kadar artısı da var.

Üstte de dediğim gibi, okumak isterseniz okuyabilirsiniz. İyi Sosyaller.

Son düzenleme:
Yıl oldu 2022 insanlara iPhone 7 öneriyorsunuz. Benim sınıf arkadaşlarım sürekli şikayet ediyorlar 2-3 sene önce alanlar bile isyan ediyorlar tabii normal çünkü sonu pek farklı olmayacak. 2 yıl oldu hemen hemen POCO X3 NFC sorunsuz kullanıyorum ben. Özellikle sizler gibi bu kadar şikayet edip gommeden duramayan insanları anlamıyorum, niye aynı hatalar, saçmalıklar benim başıma gelmiyor merak ediyorum. Bundan önceki telefonum Oppo A5S idi. 3 yıl kullandım 1 yıl kardeşim kullandı sonra dandik bir telefona geçti. Babam 2 yıl Note 5 kullanıp kırdığı için değiştirdi, gayet memnundu, şu an mi 9T modeline geçti. Daha memnun. Ya açıkçası anlamıyorum, böyle konuları açanlar neyi amaçlıyor, kendi başınıza gelen şeylerle insanları yanlış yönlendiriyorsunuz. Bunu Apple marka telefonlara da yapan var Samsung marka telefonlara da yapan var. Ayrıca önerdiğiniz marka Samsung Exynos 990 ve 2200 gibi facialara sahiplik yapmış bir marka, üstüne bir de işlemcileri ciddi derecede yavaşlattığı tespit edildi, diğer markalarda böyle ciddi bir şey söz konusu değildi. Anlamakta güçlük çekiyorum. 3 ay iPhone 11 kullandım, işlemcisi çok güçlüydü ama 828 piksellik 60 Hertz ekranı ile YouTube'u, WhatsApp'ı pencereye alamadıktan sonra anlamı kalmıyor. Android kadar kullanışlı olmadıktan sonra bir anlamı kalmıyor. iOS daha hızlı diyenlere de cevap vereyim iPhone 11'in işlemcisi çok güçlüydü ama kendi Android'imi kullanırken ne takılma var, ne başka bir şey. Arayüzde ezip geçiyor IOS'u. Yani kimseyi yargılamak istemiyorum, iOS da çok güzeldi lakin benim ihtiyaçlarımı karşılayamadı. Yani demek istiyorum ki düşüncelerinizi belirtmenizde tamamım ama insanları böyle yönlendirmeniz çok doğru değil. Her insan aynı şeyleri kullanmıyor bir telefonda. PGR oynayan adam gider iPhone 11 alır SO2 oynayan gider 120 Hertz ekranlı bir cihaz alır durum bu örnek kadar basit bence. Sevdiğiniz şeyi alın. Android ile iOS eskisi kadar performans farkına sahip değil

Aslında öyle bir argüman var kullanıcıların ta kendisi.

-----

Normalde bu konuyu nötr olarak açmıştım ama 24 sayfadan sonra gerçekten IOS tabanlı telefonların daha iyi olduğuna bir kez daha anladım. Gel gör ki şu forumda bir şeyi eleştirip eksikleriyle anlatınca zıt markanın fan boyu tarafına düşüyorsunuz.
Bilader sen de fanboyluk yaptığının farkında mısın? Kullanıcıları argüman olarak sunmak ağır fanboyluktur.

Şu forumda Android kullanan herkese bir adet son çıkmış android telefon markalarının hepsini denetseler ve birde İphone 13 pro max denetseler, cevabın çok bariz İphone olduğunu söylerler, insanlar ulaşamadığı şey için nankörlük yapıyorlar şahsi düşüncem.
Birileri bu arkadaşa "son çıkmış" Huawei mate 40 pro ile iPhone 13 pro Max in neredeyse aynı fiyat olduğunu söyleyebilir mi.Android veya ios tercih meselesi bence hatta p30 pro bile şuan iPhone 13 veya 12 ile aynı fiyat olmasa da o telefonlardan çok daha iyi olduğunu iki telefonu da kullanan kişi anlayabilir.Kronik problem dolu eski iPhone modellerine(ips ekranlı ip11 10k) 7-8k vermek yerine tr şartlarında temiz amiral gemisi android bir telefon sizi en az 3 4 yıl boyunca götürebilir.

Ben yeni telefon alacağım zaman Xiaomi almıştım, daha yeni yeni popülerleşiyordu marka. Aldığım güne pişmanım, arkadaşımda iPhone 4 vardı o bile benim telefonumdan daha akıcı bir arayüze sahipti. 1 hafta gibi bir süre iPhone 8 Plus kullanma fırsatı yakalamıştım ve çok iyi bir deneyim sunmuştu. Xiaomi gibi markalarda ilk başta her şey iyi görünüyor fakat aylar geçtikçe telefon ölmeye başlıyor, ilk günden eser yok. Şarjı 10 dakika oyalandığım zaman %10 gidiyor, dokunmatik kendi kendine basıyor, telefon en ufak strese girdiğinde alev alıyor, arayüz bugları ve sıkıntılarıyla dolu bir yazılıma sahip. Bir daha telefon aldığımda kesinlikle iPhone tercih edeceğim, ucuz pahalı farketmiyor arkadaşımda Samsung S serisi telefon var o bile kasıyor. Kesinlikle Android telefonlar ilk günkü performansıyla durmuyor.

Konuyu açan kişi fanboy bunu 4 5 arkadaş desteklemiş para iPhone en iyi telefon kank falan demiş, istediğim dosyayı pc den direk telefonuma atıp kızıl ötesi nfc beam sd card dual sim card ısı ve gece görüş kameralı Android telefonlar varken kim takar Apple ı

Konuda hep iphone ürünlerinin uzun süreli kullanılmasından bahsedilmiş. Doğru olabilir ancak bu benim için bir kriter değil. Yüksek fiyatları paklamıyor. Türkiye şartlarında alınmaz. Amerika'da yaşasaydım evet alırdım. Orada asgari ücretle çalışanlar bile alabiliyor.
İşin bir de insani yanı var. Apple fabrikalarındaki acımasız şartlar. Daha önce haberlere çıkmıştı. Apple ürünlerine para verirken bunları da düşünmek gerek bence. iPhone fabrikasında skandal çalışma koşulları: Çalışanlara kurtlu yemek veriliyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı