Ucuz Mouse vs. Pahalı Mouse

Fark hissetmiyorum dersem çarpılırım. İmleç sapmaları, takılmaları veya aynı oranda sola ve sağa kaydırma hareketlerinde farklı mesafeler katetmesi gibi farkları rahatlıkla hissediyorum. 500TL'lik mouse gerekli midir diye sorsaydın işin rengi değişebilirdi. Normal bir kullanıcı 200TL'ye kadarlık ürünlerle mutlu olur üstü artık parası olanın zevki.

Tepkime hızları ve DPİ değerleri müthiş bir farklılık yaratır. Evet genel kullanımda bunun bir farkını anlayamazsın. Ancak bir oyunda bunu son derece hissedersin. Mause'un verdiği tepkime senin rakibini alt etmene yada DPİ ayarı senin daha seri olmana olanak sağlar. O yüzden bu görüşüne malesef katılamıyorum şahsen.

15 ile 500 TL arasındaki farkı daha denemedim ama 70 TL ile 15 TL arasındaki farkı gözlemledim.

Birisi gamer mause olarak geçiyor. ( çok çakma. Hatta tasarımı bile 564743827954784293 tane mause da kullanılıyor. ) diğeri ise günlük sade A101'de satılan bir mause. Çakma oyuncu mausesi bana güzel his veriyor. Çok güzel ama diğeri daha farklı. En başından malzemeleri farklı. 15 TL olan katı sert bir plastik kullanırken diğeri daha yumuşak, rahat bir plastik kullanıyor. 70 TL olan 3600 DPI desteği sunarken diğeri bilinmeyen bir değer veriyor. Yani arasında 50 TL bulunan mause bile farkı hissettiriyor ama ben takmam. Zaten CS:GO üst rütbe, PUBG elmas 1 felan değilim. Ama fark bariz. Sana katılmıyorum.

Aralarındaki fark çok bariz bir şekilde belli oluyor. Ancak gerçekten iyi oynayan bir oyuncuya eski toplu fareleri bile versen o adam çatur çutur oynar. Evet fare iyi hissetirir ama sen kötüysen istersen 5k'lık bir fare al kötüsündür, adam iyi ise 10 liralık fare'de versen iyidir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı