Ucuz ve pahalı Windows keyleri arasındaki fark ne?

Lisanslı Windows almayı düşünüyorum. Araştırdım ve kimisi 10 TL kimisi 2000 TL. Arasındaki fark nedir?

2015 de 60 TL'ye key almıştım. Orijinal Retail key çıkmıştı. 2019 da laptopa key aldım 15 TL'ye. MAK lisans çıkmıştı. Ama Windows 11'e geçince Retail'e dönüştü. Şu an Retail olarak görünüyor. Bence 10 TL olanı da alabilirsin. Çok bir farkı yok gibi.

10 TL olanlar Retail, 2000 TL olanlar OEM key. 10 TL'lik olanlar şirketlere satılan fazla Key'ler gibi düşünebilirsiniz. OEM Key'ler ise anakartınıza işlenir ve sisteminizi her formatladığınızda otomatik key gerektirmeden açılır.

10 TL olanlar Retail, 2000 TL olanlar OEM key. 10 TL'lik olanlar şirketlere satılan fazla Key'ler gibi düşünebilirsiniz. OEM Key'ler ise anakartınıza işlenir ve sisteminizi her formatladığınızda otomatik key gerektirmeden açılır.

Şirketlere satılanlar toplu alınan MAK lisanslar. Retail lisanslar orijinal lisansdır. MAK lisans için belli bir etkinleştirme sayısı var. Retail'de böyle bir etkinleştirme sınırı yok.
Lisanslı Windows almayı düşünüyorum. Araştırdım ve kimisi 10 TL kimisi 2000 TL. Arasındaki fark nedir?

10 TL'ye satılan lisanslarda Retail olduğu belirtildiyse alınabilir. Kaç para olursa olsun Retail lisans almalısınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı