Ücretsiz The Division Heartland Duyuruldu

Ali Güngör

Genel Yayın Yönetmeni
Yönetici
Katılım
22 Haziran 2011
Mesajlar
52.853
Çözümler
17
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Ücretsiz The Division Heartland

Ubisoft, The Division evreninde geçen ve oynaması tamamen ücretsiz olan The Division Heartland’ı duyurdu. Ubisoft, geçtiğimiz saatlerde sürpriz bir duyuruya imza atarak ücretsiz The Division Heartland oyununu duyurdu. Şimdilik oyun ile ilgili herhangi bir oynanış videosu ya da bilgi paylaşılmadı. Ancak, Red Storm Entertainment tarafından geliştirilen oyunun 2021 veya 2022 yılında konsollar ve PC için çıkacağı ifade […]

Devamı: Ücretsiz The Division Heartland Duyuruldu
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...
 
Division 1 zaten ücretsiz olmuştu, ücretsiz yapacağız diye saçma sapan bir oyun çıkarmazlar umarım.

Division'ı yapan ekipten bir umudum yok. Temel oynanış, yaptıkları her oyunda çöp ve çöp olduğu yetmezmiş gibi düzeltelim diye ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar. Shooter oyunu yapıyorlar ama setleriniz yoksa hasar vuramıyorsunuz MMORPG mantığı düşmanlar şarjör şarjör mermi yiyor. Oyunu oynamak keyif vermedikten sonra yemişim grafikleri.

Çöp. Bu Looter Shooter işinin mekaniğini tek oturtabilen oyun Destiny serisi. Daha basit shooter mekaniklerini ve dengesini oturtmaktan aciz Division ekibi, kalkıp Battle Royale yapacak? Hahahaha.
 
@ragnarock492 Aslında ekibin bir sorunu yok. Bence diğer Ubisoft oyunlarına göre daha kaliteli işler yapıyorlar. Sorun Destiny çok oynandı diye bir insana 100 mermi vurunca öldürme olayının tutacağını düşünmeleri ve bu olayı Ubisoft'un dayattığına eminim. Bu olay insan beynine o kadar aykırı ki, ilk girişte sunulan atmosfer bu sorundan dolayı devam ettirilemiyor ve oyuncu oyunu salıyor.

Destiny ilk oyunu konsollara çıktı ve konsollarda CoD dışında alternatif oyun yok. Bu yüzden konsol oyuncuları çok fazla ilgi gösterdi. Aynı ilgi ikinci oyunda ise aşırı söndü. Division, Anthem falan hep Destiny kazandığı prestij ile yapılan ve aslında oyuncu tabanında tutmayan oyunlar. Bu oyunların sorunlardan çok bu 100 mermi ile adam öldürme olayından dolayı tutmadığına eminim.

Bir de BR ve bazı FPS oyunlarının ücretsiz olup, oyuncu kitlesini ücretsiz oyun olayını alıştırması da var. Oyuncular tutmayan bir oyuna 60 $ vermek istemiyorlar. Steam tarafında çünkü AA firmaların yaptığı ve 3-6 ay içinde kapanan Çok oyunculu çok fazla FPS oyunu çıktı.

Bu oyunları paralı satmak yerine ücretsiz çıkarıp, en azından 10-30 bin gibi, düşük olsa bile oyuncuyu oyunda tutacak bir kitle tutabilirler. Bunun dışında 13 ₺ satılan Division 2 bile halen oyuncu sorunu çekiyor.

Yani artık Borderlands, Destiny, Division gibi oyunların tutmayacağını anlamaları gerekiyor. Ellerindeki çok değerli geliştirici ekiplerini, daha hızlı ve dar koridor FPS oyunlarına çevirseler daha çok kitle elde ederler. Çünkü bu tarafta eskiye göre hiç oyun çıkmıyor. Hatta hikayeli bir mod ile yapsalar aşırı satış bile yaparlar. Tabii bunu algılayacak yöneticilere sahip değiller. Yöneticiler komşunun oğlu şöyle bir şey yapmış biz de aynısını yaparsak başarırız kafasındalar.

Hatta artık yaptıkları oyunların ana odaklarını Tek oyunculu'ya çevirmeleri iyi olacaktır. Çok oyunculusu tutmazsa en azından o marka üzerinden yeni oyunlar yapacak bir nedenleri olur. Çok fazla Çok oyunculu oyun var ve müşterilerinin zamanı yok. Bu olayı algıladıkları zaman, Tek oyunculu oyun yapmanın aslında her türlü gideri olduğunu anlayacaklar. Divison 2 ya da Destiny 2 bana göre aşırı gereksiz projeler, bunların yerine ilk oyunları destekleseler çok daha iyi yerlere gelirlerdi.
 
Son düzenleme:
Division 1, ilk çıktığında almıştım. GÜzel oyun, heyecanlı, bir FPS için çok hoş farklılıklar içeriyordu ama hile olayını çözemediler. Ben de saldım gitti.
 
@ragnarock492 aslında ekibin bir sorunu yok. Bence diğer Ubisoft oyunlarına göre daha kaliteli işler yapıyorlar. Sorun Destiny çok oynandı diye bir insana 100 mermi vurunca öldürme olayının tutacağını düşünmeleri ve bu olayı Ubisoft'un dayattığına eminim. Bu olay insan beynine o kadar aykırı ki, ilk girişte sunulan atmosfer bu sorundan dolayı devam ettirilemiyor ve oyuncu oyunu salıyor.

Destiny ilk oyunu konsollara çıktı ve konsollarda CoD dışında alternatif oyun yok. Bu yüzden konsol oyuncuları çok fazla ilgi gösterdi. Aynı ilgi ikinci oyunda ise aşırı söndü. Division, Anthem falan hep Destiny kazandığı prestij ile yapılan ve aslında oyuncu tabanında tutmayan oyunlar. Bu oyunların sorunlardan çok bu 100 mermi ile adam öldürme olayından dolayı tutmadığına eminim.

Bir de br ve bazı FPS oyunlarının ücretsiz olup, oyuncu kitlesini ücretsiz oyun olayını alıştırması da var. Oyuncular tutmayan bir oyuna 60 $ vermek istemiyorlar. Steam tarafında çünkü aa firmaların yaptığı ve 3-6 ay içinde kapanan çok oyunculu çok fazla FPS oyunu çıktı.

Bu oyunları paralı satmak yerine ücretsiz çıkarıp, en azından 10-30 bin gibi, düşük olsa bile oyuncuyu oyunda tutacak bir kitle tutabilirler. Bunun dışında 13 ₺ satılan division 2 bile halen oyuncu sorunu çekiyor.

Yani artık Borderlands, Destiny, division gibi oyunların tutmayacağını anlamaları gerekiyor. Ellerindeki çok değerli geliştirici ekiplerini, daha hızlı ve dar koridor FPS oyunlarına çevirseler daha çok kitle elde ederler. Çünkü bu tarafta eskiye göre hiç oyun çıkmıyor. Hatta hikayeli bir mod ile yapsalar aşırı satış bile yaparlar. Tabii bunu algılayacak yöneticilere sahip değiller. Yöneticiler komşunun oğlu şöyle bir şey yapmış biz de aynısını yaparsak başarırız kafasındalar.

Hatta artık yaptıkları oyunların ana odaklarını tek Oyunculu'ya çevirmeleri iyi olacaktır. Tutmazsa en azından o marka üzerinden yeni oyunlar yapacak bir nedenleri olur. Division 2 ya da Destiny 2 bana göre aşırı gereksiz projeler, bunların yerine ilk oyunları destekleseler çok daha iyi yerlere gelirlerdi.

Ekibin mi Ubisoft'un mu sorunu olduğu benim umurumda değil, sonuçta oyunu alırken parayı ödeyen benim. İlk oyuna ve season Pass'a para verdim, şimdiki aklım olsa gider o parayı Destiny 2'ye dökerdim. Ayrıca Destiny'de bu hissiyat yok. Silahlar genelde sağlam vuruyor. Yine Destiny ile CoD'un uzaktan yakından alakaları yok. Tek ortak noktaları konsola çıkış yapıyor olmaları. Destiny 2 ile zaten PC'ye çıkış yaptılar, rakamlar aşağıda.

Konsol argümanında hatalı olmanın bir diğer sebebi ise Steam verileri. Destiny 2, Steam üzerinde 100k civarı aktif oyuncu çekiyor, şu an. Destiny 2, 2017'de çıkışını yaptı. Division ise 2016'da. Peki Division'ı Steam üzerinde kaç kişi oynuyor? 1000 kişi civarı. Yüz katı oyuncu farkı var kaba bir ortalama ile. Yani hayır, Destiny oyunları, konsol oyunu olduğu için popüler değil, kaliteli olduğu için popüler.

Mesele sadece düşmanların ölmemesi değil kısacası. Adam akıllı içeriği olmayan, optimizasyon özürlüsü oyunlar çıkarılıp, 60 küsur dolara satılıp üzerine bir de season Pass ve kozmetikler için para isteniyor.

Division 2 çıkartmak yerine ilk oyunun problemlerini çözselerdi. Division 2016 yılında çıktı, division 2 ise 2019. Division 3 çıksa ne yazar? Bu saatten sonra kimse güvenmez Division ismine, kendileri iyi biliyorlar. Çıksa çıksa Battle Royale çıkarırlar. Onu da bu ekip başaramaz. Dark zone PvP'si kadar rezil bir PvP tecrübesi yaşamadım hayatımda. Atmosfer 100, oynanış koca bir sıfır.
 
Son düzenleme:
Anlatmaya çalıştığım şey Destiny ilk oyunun konsol tarafında kazandığı Hype ile bu oyunları yapmaları. Destiny ve Division gibi oyunların ise ikinci oyunu yapmalarının bir mantığı yok. Oyun teknik olarak zamanına göre eski değilse, güncellemeler ile bu oyunları destekleyerek kitleyi bölmezler. Destiny 2, Destiny 1 kadar ilgi görmedi onu demek istiyorum.

Destiny ilk oyunu sadece konsollara çıktı. Orada Destiny ilk oyunundan bahsettim. Yani aslında çoğu konuda aynı düşünüyoruz.

Destiny yapan firma normalde Xbox özel Halo yapan firma. Bu yüzden Playstation bu tarz bir FPS deneyimi görmeyen kitlenin ilgisini çekiyor. Ama daha sonradan bu zaman isteyen ve belirli sorunları olan loot odaklı nişancı oyunu hantal gelmeye başladı. Ayrıca BR oyunlarının popüler olma dönemini de unutmamak lazım. Konsollarda CoD'dan sonra Fortnite gibi oyunlarda çok oynanmaya başlamıştı.

İkinci oyun ise daha fazla kitleye hitap eder gibi düşünülüp yapıldı. Ama PC tarafında bile bana göre yeterli bir kitle sağlayamadı.
 
Son düzenleme:
Anlatmaya çalıştığım şey Destiny ilk oyunun konsol tarafında kazandığı Hype ile bu oyunları yapmaları. Destiny ve Division gibi oyunların ise ikinci oyunu yapmalarının bir mantığı yok. Oyun teknik olarak zamanına göre eski değilse, güncellemeler ile bu oyunları destekleyerek kitleyi bölmezler. Destiny 2, Destiny 1 kadar ilgi görmedi onu demek istiyorum.

Destiny ilk oyunu sadece konsollara çıktı. Orada Destiny ilk oyunundan bahsettim. Yani aslında çoğu konuda aynı düşünüyoruz.

Bence ilk Division grafik olarak gayet iyiydi. Downgrade'in kralını attılar konsollarda çalıştırmak için, ama yine iyiydi. DLC'leri ile fena gitmiyordu oyunun oynanış mekanikleri çöp olmasına rağmen, hilecilerin sayısına rağmen çok güzel atmosferi vardı özellikle Survival DLC'si çok eğlenceliydi fakat yeni bir oyun çıkartarak çok güven kaybettiler daha Division 4 yıllık bir oyun bile değildi.

Destiny 2 ise, Destiny 1 kadar ilgi görmedi, oyun kötü bir çıkış yaptı ve çok eleştiri aldı. Çoğu içerik ilk oyundan kopyala yapıştırdı ve oyun çok gereksiz pahalıydı. Fakat sonrasında Bungie, Activision'dan ayrılıp tavrını koydu ve Steam'de çok güzel başarılı bir çıkış yaptılar, oyun şu an çok daha iyi bir konumda.
 
Yapsalar bile kötü çıkarırlar. Zaten ilk Division'ı ücretsiz yapmışlardı (ben maalesef alamadım). Benim çok umudum yok.
Destiny 2 ise, Destiny 1 kadar ilgi görmedi, oyun kötü bir çıkış yaptı ve çok eleştiri aldı. Çoğu içerik ilk oyundan kopyala yapıştırdı ve oyun çok gereksiz pahalıydı. Fakat sonrasında Bungie, Activision'dan ayrılıp tavrını koydu ve Steam'de çok güzel başarılı bir çıkış yaptılar, oyun şu an çok daha iyi bir konumda.
Aynen öyle. Ben farkı hissettim. Bungie güzel bir hamle yaparak Steam'de rekor indirme sayısına ulaştı sonuç olarak.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı