![]()
UEFI ve BIOS Nedir, Farkları Nelerdir?
Bu yazıda geliÅen bilgisayar teknolojilerinde sıkça duymuÅ olduÄumuz UEFI ve klasik BIOS terimlerini inceleyip bu ikisi arasındaki farklara göz atacaÄız.www.technopat.net
Teşekkürler. Size bir sorum daha olacak şu UEFI Boot seçeneğini deaktif edip legacy kurulum yapabilir miyim ve siz hangisini önerirsiniz?
Hayır benim sorduğum benim bilgisayarda UEFI boot diye bir seçenek var bunu enabled yapsam UEFI kurulum yapabilirmiyim?Legacy BIOS kullananlar için önerilir UEFI kullanıyorsan gerek yok.
UEFI şeklinde kurulum yapmanız güvenliğiniz ve gündelik sisteminiz için en iyi tercih olacaktır.Teşekkürler size bir sorum daha olacak şu UEFI Boot seçeneğini deaktif edip Legacy kurulum yapabilir miyim ve siz hangisini önerirsiniz?
Hayır benim sorduğum; benim bilgisayarda UEFI Boot diye bir seçenek var. Bunu enabled yapsam UEFI kurulum yapabilir miyim?
TeşekkürlerUEFI şeklinde kurulum yapmanız güvenliğiniz ve gündelik sisteminiz için en iyi tercih olacaktır.
Yapabilirsiniz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.