UEFI destekleyen bilgisayara Windows 10 kurulumu yapılamıyor

musteck

Femtopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Kioxia Exceria Plus
Ekran kartı
GTX 1660S
Anakart
B450M S2H
İşlemci
R5 3600
Merhaba, bilgisayarımda UEFI desteği olmasına rağmen Windows 10 kurulumu yapamıyorum. BIOS ayarlarında boot ayarlarında UEFI only seçeneğini açıp UEFI bellekten başlatmama rağmen BIOS/Legacy boot of UEFI Media hatasını alıyorum. MBR olarak yazdırıp format atmayı denersem de format döngüye geçiyor, bu durumda USB belleği çıkartmak gerekli diyenler olacaktır, USB belleği çıkartınca formatın sonunda o zaman da no bootable medium found diye bir hata alıyorum. Bilgisayarın sistem bilgisinden baktığımda BIOS modu eski olarak gözüküyor ancak formatı atacağım M.2 SSD yeni, sıfır kurulum yapacağım yani. Yardımcı olursanız teşekkür ederim.

Hocam disklerin ikisini de GPT olarak ayarlayın UEFI modunda böyle yapmanız daha iyi. Bir de Secure Boot'u kapayıp deneyin. Legacy hatası nasıl bir hata bu arada konuyu açarken yazdığınız mesajdaki hata mı?

Kanka o zaman yapacağın şey belli sen MBR olarak ayarlayıp Kurulum ekranında diski seçemezsin hatası verdiğinde cmd'den onu gpt olarak değiştirip kurulumda bir adım geri gittiğinde seçmene izin vermesi lazım

Hocam disklerin ikisini de GPT olarak ayarlayın UEFI modunda böyle yapmanız daha iyi. Bir de Secure Boot'u kapayıp deneyin. Legacy hatası nasıl bir hata bu arada konuyu açarken yazdığınız mesajdaki hata m

Hocam disklerin ikisini de GPT olarak ayarlayın UEFI modunda böyle yapmanız daha iyi. Bir de Secure Boot'u kapayıp deneyin. Legacy hatası nasıl bir hata bu arada konuyu açarken yazdığınız mesajdaki hata mı?
Format atacağım zaman sadece M.2 SSD takılı oluyor. Secure Boot'u kapatıp denedim siz diyince bunun için CSM'i tamamen kapatmam gerekti. Sadece Windows yüklü USB belleği görüyor böyle olunca. Windows yüklemesi bittikten sonra tekrardan yükleme ekranına dönüyor.

Format atacağım zaman sadece M.2 SSD takılı oluyor. Secure Boot'u kapatıp denedim siz diyince bunun için CSM'i tamamen kapatmam gerekti. Sadece Windows yüklü USB belleği görüyor böyle olunca. Windows yüklemesi bittikten sonra tekrardan yükleme ekranına dönüyor.
Dediğimi denedin mi?

Hayır diskin kendisi GPT formatında, ben MBR formatına dönüştürüp formatlamayi da denedim. O zaman da döngüye girdiğini söyledim.

Buradaki döngü ne döngüsü? Format oluyor ancak PC restart mı atıyor? PC de kaç disk takılı? Detaylı bilgi verir misiniz benzer sorun yaşadım aynıysa yardımcı olmaya çalışırım.

Buradaki döngü ne döngüsü? Format oluyor ancak PC restart mı atıyor? PC de kaç disk takılı? Detaylı bilgi verir misiniz benzer sorun yaşadım aynıysa yardımcı olmaya çalışırım.

Evet hocam format oluyor fakat PC restart atıyor, genelde internette bu durumda format atılan USB belleğin çıkarılması gerekli deniyor ancak onu yapınca da olmuyor. No booatable media benzeri bir hata veriyor.

Dediğimi denedin mi?

O zaman diskte GPT tablosu var diyor.

Bu dosyayla dener misin ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı