UEFI destekleyen bilgisayara Windows 10 kurulumu yapılamıyor

musteck

Femtopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Kioxia Exceria Plus
Ekran kartı
GTX 1660S
Anakart
B450M S2H
İşlemci
R5 3600
Merhaba, bilgisayarımda UEFI desteği olmasına rağmen Windows 10 kurulumu yapamıyorum. BIOS ayarlarında boot ayarlarında UEFI only seçeneğini açıp UEFI bellekten başlatmama rağmen BIOS/Legacy boot of UEFI Media hatasını alıyorum. MBR olarak yazdırıp format atmayı denersem de format döngüye geçiyor, bu durumda USB belleği çıkartmak gerekli diyenler olacaktır, USB belleği çıkartınca formatın sonunda o zaman da no bootable medium found diye bir hata alıyorum. Bilgisayarın sistem bilgisinden baktığımda BIOS modu eski olarak gözüküyor ancak formatı atacağım M.2 SSD yeni, sıfır kurulum yapacağım yani. Yardımcı olursanız teşekkür ederim.

Kanka Windows kurulum ekranı çıktığı zaman ileri falan deme direkt shift+f10'a bas cmd açılır ordanda Windows'u manuel olarak yüklemeyi dene eğer yapacaksan ne yazaceğini göstereyim eğer varsa da bir youtube videosu gönderirim. Tabii en başta diski diskpart ile formatlayıp convert gpt demen lazım.

Kanka Windows kurulum ekranı çıktığı zaman ileri falan deme direkt shift+f10'a bas cmd açılır ordanda Windows'u manuel olarak yüklemeyi dene eğer yapacaksan ne yazaceğini göstereyim eğer varsa da bir youtube videosu gönderirim. Tabii en başta diski diskpart ile formatlayıp convert gpt demen lazım.
bios sürümünüz nedir?
Manuel kurulum yapmayı bilmiyorum ancak nasıl yapılacağı konusunda yardımcı olursan denerim tabi.
Bios sürümüm F66.

Epey güncel bir sürüm ? Güncelleme yapmanıza gerek yok.
Windows 10 Iso dosyanıızı değiştirdiniz mi?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gigabyte anakartlarda boot menüsü kısayol Tuşu F12 dir.
Bios ayarlarınızı sıfırlayın. (Buna rağmen sorun çözülmezse)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:
Manuel kurulum yapmayı bilmiyorum ancak nasıl yapılacağı konusunda yardımcı olursan denerim tabi.
Denemekten zarar gelmez bi kaç tane komut yazmak gerektiği için video aramaya çalıştım bulabildiğim en hızlı video şu:
kurulum ekranında yaptığı cmd olayını yap Winodws install.wim dosyasını disk'e yazdırsın sonrasında zaten garanti edersin Windows'un diske yüklenebildiğini. eğer çok detay istiyorum dersen şu video var
ama baştan söyleyeyim deneyimin yoksa 1 saat gibi seni uğraştırabilir o yüzden hiç bir seçenek kalmazsa dene yada dediğim gibi install.wim diske yüklenebiliyor mu onu test etmek içinde deneyebilirsin o kısım zor değil. Kurtul artık şu sorundan 😀

Epey güncel bir sürüm ? Güncelleme yapmanıza gerek yok.
Windows 10 Iso dosyanıızı değiştirdiniz mi?

Gigabyte anakartlarda boot menüsü kısayol Tuşu F12 dir.
Bios ayarlarınızı sıfırlayın. (Buna rağmen sorun çözülmezse)

Bu dediklerinizi yaptım hocam, bir değişiklik olmadı ne yazık ki.

Denemekten zarar gelmez bi kaç tane komut yazmak gerektiği için video aramaya çalıştım bulabildiğim en hızlı video şu:
kurulum ekranında yaptığı cmd olayını yap Winodws install.wim dosyasını disk'e yazdırsın sonrasında zaten garanti edersin Windows'un diske yüklenebildiğini. eğer çok detay istiyorum dersen şu video var
ama baştan söyleyeyim deneyimin yoksa 1 saat gibi seni uğraştırabilir o yüzden hiç bir seçenek kalmazsa dene yada dediğim gibi install.wim diske yüklenebiliyor mu onu test etmek içinde deneyebilirsin o kısım zor değil. Kurtul artık şu sorundan 😀

Bugün müsait olunca bunu deneyeceğim umarım bu olur ya.

Evet o ekran gelmiyor, yeniden başlatırken boot menüden format atılan diski seçtiğimde 0xc00000e hatasını aldım. Nereden tutsam elimde kalıyor çok garip.

Deneyebilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı