UEFI destekleyen bilgisayara Windows 10 kurulumu yapılamıyor

musteck

Femtopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Kioxia Exceria Plus
Ekran kartı
GTX 1660S
Anakart
B450M S2H
İşlemci
R5 3600
Merhaba, bilgisayarımda UEFI desteği olmasına rağmen Windows 10 kurulumu yapamıyorum. BIOS ayarlarında boot ayarlarında UEFI only seçeneğini açıp UEFI bellekten başlatmama rağmen BIOS/Legacy boot of UEFI Media hatasını alıyorum. MBR olarak yazdırıp format atmayı denersem de format döngüye geçiyor, bu durumda USB belleği çıkartmak gerekli diyenler olacaktır, USB belleği çıkartınca formatın sonunda o zaman da no bootable medium found diye bir hata alıyorum. Bilgisayarın sistem bilgisinden baktığımda BIOS modu eski olarak gözüküyor ancak formatı atacağım M.2 SSD yeni, sıfır kurulum yapacağım yani. Yardımcı olursanız teşekkür ederim.

Peki Diskpart'tan diskte kaç tane Partition olduğuna baktın mı?

GPT formatında baktığımda 3 tane partiton vardı, MBR formatına çevirdigimde tek parça halindeydi.

Bu dosyayla dener misin ?
Denerim tabii, normal ISO dosyasından farkı nedir hocam?

Evet hocam format oluyor fakat PC restart atıyor, genelde internette bu durumda format atılan USB belleğin çıkarılması gerekli deniyor ancak onu yapınca da olmuyor. No booatable Media benzeri bir hata veriyor.

O zaman diskte GPT tablosu var diyor.

Hocam benim şöyle sorunum vardı aynı ise dediklerimi doğru yaparsan düzelir diye düşünüyorum. HDD olan laptopa SSD takınca ikisi birlikte olunca direkt olarak açılmıyordu PC devamlı Lenovo yazısında restart atıyordu. PC'yi açmak için boot Menu'den Windows'un kurulu olduğu diski seçince PC açılıyordu. (ilk olarak boot Menu'den Windows'un kurulu olduğu diski seçip PC'yi açmayı deneyebilirsin eğer format başarılı olduysa.) Neyse buradan bir arkadaşın çözümünü gördüm uyguladım işe yaradı. Çözümü ilk olarak format USB'sini hazırlarken MBR olarak hazırlıyoruz. Sonra BIOS ayarlarını sıfırla derim çok kurcalamışsındır. Sonrasında ise BIOS ayarlarından UEFI değil de LEGACY olarak ayarlıyoruz. (2.seçenek çıkarsa onu da LEGACY olanı yapmamız lazım. Eski teknoloji olacak yani) BIOS ayarlarını kaydedip çıkıyoruz. Sonra normal format atmaya başlıyoruz. İlk format ekranında CMD ile disklerin hepsini MBR olarak düzgünce çeviriyoruz. (internetten GPT'den MBR'ye çevirme diye aratıp bulabilirsin. Not: Çevirme işleminde disklerin hepsi sıfırlanır. Yedek alman lazımsa almayı unutma.) Tüm diskleri doğru şekilde MBR olarak ayarladıktan sonra normal format işlemine başlıyoruz. Her ihtimale karşılık boot Menu'de hangi disk ilk sırada kontrol etmeni öneririm format bitince.

Hocam benim şöyle sorunum vardı aynı ise dediklerimi doğru yaparsan düzelir diye düşünüyorum. HDD olan laptopa SSD takınca ikisi birlikte olunca direkt olarak açılmıyordu PC devamlı Lenovo yazısında restart atıyordu. PC'yi açmak için boot Menu'den Windows'un kurulu olduğu diski seçince PC açılıyordu. (ilk olarak boot Menu'den Windows'un kurulu olduğu diski seçip PC'yi açmayı deneyebilirsin eğer format başarılı olduysa.) Neyse buradan bir arkadaşın çözümünü gördüm uyguladım işe yaradı. Çözümü ilk olarak format USB'sini hazırlarken MBR olarak hazırlıyoruz. Sonra BIOS ayarlarını sıfırla derim çok kurcalamışsındır. Sonrasında ise BIOS ayarlarından UEFI değil de legacy olarak ayarlıyoruz. (2.seçenek çıkarsa onu da legacy olanı yapmamız lazım. Eski teknoloji olacak yani) BIOS ayarlarını kaydedip çıkıyoruz. Sonra normal format atmaya başlıyoruz. İlk format ekranında CMD ile disklerin hepsini MBR olarak düzgünce çeviriyoruz. (internetten GPT'den MBR'ye çevirme diye aratıp bulabilirsin. Not: Çevirme işleminde disklerin hepsi sıfırlanır. Yedek alman lazımsa almayı unutma.) Tüm diskleri doğru şekilde MBR olarak ayarladıktan sonra normal format işlemine başlıyoruz. Her ihtimale karşılık boot Menu'de hangi disk ilk sırada kontrol etmeni öneririm format bitince.

Vallahi hocam dediğiniz her şeyi sırasıyla yaptım. Tekrardan MBR formatında yazdırdım, BIOS'ta LEGACY olarak ayarladım. Yüklemeyi yaptı yine normal (sadece yüklemeyi yaptı sonra herhangi bir kurulum ekranı gelmedi.) SSD ile başlattı. Hayır F12 ile M.2 SSD'yi seçerek boot ediyorum yine de normal Windows açılıyor. Boot Menu'de de ilk başta M.2 SSD seçili. Gerçekten hiçbir türlü çözemedim ya, ilk defa böyle bir şey başıma geliyor.

Vallahi hocam dediğiniz her şeyi sırasıyla yaptım. Tekrardan MBR formatında yazdırdım, BIOS'ta legacy olarak ayarladım. Yüklemeyi yaptı yine normal (sadece yüklemeyi yaptı sonra herhangi bir kurulum ekranı gelmedi.) SSD ile başlattı. Hayır F12 ile M.2 SSD'yi seçerek boot ediyorum yine de normal Windows açılıyor. Boot Menu'de de ilk başta M.2 SSD seçili. Gerçekten hiçbir türlü çözemedim ya, ilk defa böyle bir şey başıma geliyor.

Kurulum ekranı gelmedi dediğin Windows'un klasik ilk yuklemesinden sonraki yeniden başlatmalardakinden sonraki hani konuma izin ver, ağa bağlan vs o ekran mı gelmiyor? Öyleyse yeniden başlatırken boot menüden Windows'u kurduğun diski seçerek ilerle o ekran gelmesi lazım. Ama benim dediğim yöntemde buna gerek yoktu sanki hatırlamıyorum. İnşallah çözülür sorunun.

Vallahi hocam dediğiniz her şeyi sırasıyla yaptım. Tekrardan MBR formatında yazdırdım, BIOS'ta LEGACY olarak ayarladım. Yüklemeyi yaptı yine normal (sadece yüklemeyi yaptı sonra herhangi bir kurulum ekranı gelmedi.) SSD ile başlattı. Hayır F12 ile M.2 SSD'yi seçerek boot ediyorum yine de normal Windows açılıyor. Boot Menu'de de ilk başta M.2 SSD seçili. Gerçekten hiçbir türlü çözemedim ya, ilk defa böyle bir şey başıma geliyor.
Kanka Windows kurulum ekranı çıktığı zaman ileri falan deme direkt shift+f10'a bas cmd açılır ordanda Windows'u manuel olarak yüklemeyi dene eğer yapacaksan ne yazaceğini göstereyim eğer varsa da bir youtube videosu gönderirim. Tabii en başta diski diskpart ile formatlayıp convert gpt demen lazım.

Merhaba, bilgisayarımda UEFI desteği olmasına rağmen Windows 10 kurulumu yapamıyorum. BIOS ayarlarında boot ayarlarında UEFI only seçeneğini açıp UEFI bellekten başlatmama rağmen BIOS/Legacy boot of UEFI Media hatasını alıyorum. MBR olarak yazdırıp format atmayı denersem de format döngüye geçiyor, bu durumda USB belleği çıkartmak gerekli diyenler olacaktır, USB belleği çıkartınca formatın sonunda o zaman da no bootable medium found diye bir hata alıyorum. Bilgisayarın sistem bilgisinden baktığımda BIOS modu eski olarak gözüküyor ancak formatı atacağım M.2 SSD yeni, sıfır kurulum yapacağım yani. Yardımcı olursanız teşekkür ederim.
Anakartınızın bios sürümü nedir ?

Kurulum ekranı gelmedi dediğin Windows'un klasik ilk yuklemesinden sonraki yeniden başlatmalardakinden sonraki hani konuma izin ver, ağa bağlan vs o ekran mı gelmiyor? Öyleyse yeniden başlatırken boot menüden Windows'u kurduğun diski seçerek ilerle o ekran gelmesi lazım. Ama benim dediğim yöntemde buna gerek yoktu sanki hatırlamıyorum. İnşallah çözülür sorunun.
Evet o ekran gelmiyor, yeniden başlatırken boot menüden format atılan diski seçtiğimde 0xc00000e hatasını aldım. Nereden tutsam elimde kalıyor çok garip.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı