UEFI vs eski BIOS

Hocam bende format atma aşamasındayım. UEFI bellğim hazır ancak merak ettiğim bir şey var. UEFI sadece Windows'u hızlı kurulumu dışında ve PC acılısında Windows logosu yerine anakartın logosuun dışında başka bir + sı olacak mı bana? Yani kurulumu bitmiş bir bilgisayarda legacyden farklı ne faydası olur UEFI'nin?
UEFI de disk bölüm düzeni GPT dir. Eski biosda bölüm düzeni MBR dir.
Arasındaki farkları bu linkten ulaşabilirsin.
MBR ve GPT Arasındaki Farklar - Technopat

UEFI'de disk bölüm düzeni GPT'dir. Eski BIOS'da bölüm düzeni MBR'dir.
Arasındaki farkları bu linkten ulaşabilirsin.
MBR ve GPT Arasındaki Farklar - Technopat

Hocam gönderdiğiniz link için teşekkür ederim. Konuyu okudum. Anladığım kadarı ile GPT'nin sadece 2 TB üstü disk bölmek için kullanıldığı söyleniyor. Hatta normal kullanıcı için GPT veya MBR'nin bir fark yaratmıyağını söylemiş. Bunun için format atmalı mıyım acaba?

Hocam gönderdiğiniz link için teşekkür ederim. Konuyu okudum. Anladığım kadarı ile GPT'nin sadece 2 TB üstü disk bölmek için kullanıldığı söyleniyor. Hatta normal kullanıcı için GPT veya MBR'nin bir fark yaratmıyağını söylemiş. Bunun için format atmalı mıyım acaba?
UEFI klasik BİOS un geliştirilmiş hali olan bir sistem Fark olmasa UEFI ortaya çıkmazdı ayrıca şuna göz atmalısın.

Kaynak: UEFI ve BIOS hakkında detaylı bilgiler - Ubuntu Türkiye Wiki

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı