UEFI Windows 7'den Windows 10 kurulumu

Morgan13

Hectopat
Arkadaşlar dizüstü bilgisayarımı kullanmadığım için profesional windows 7 ürün anahtarımı masaüstü bilgisayarımda kullanıyordum. Anakartım uefi destekli fakat daha önce uefi özellikleri hakkında pek bilgi sahibi olmadığım için uefi windows kurulumuylada ilgilenmiyodum. İzlediğim videolarda açılışta kapanışta oldukça hızlandırdığını farkettim. Şimdi sorum şu ki windows 7 ürünümü uefi olarak kurup ürün anahtarımla windows 10 yükseltme yaptığımda uefi olarak mı yükseltiyor windows 10 ürün anahtarım olmadığından direk windows 10 uefi kuramıyorum. (uefi için illa windows 10 alıp flash ile uefi kurulum yapmam mı gerekir) ne yapmamı önerirsiniz :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle Windows 7' yi Windows 10a yükseltmeniz gerekiyor. Yükselttikten sonra Windows 10 keyini alıp UEFİ kurulum sonrasında girebilirsin.

Windows 7'yi UEFI olarak kurup daha sonra içinden Windows 10'a yükseltirsen zaten yine UEFI kalır. UEFI bir dosya sistemi altyapısı, sabit diskin çalışma prensibini belirliyor. Yani disk formatlanıp MBR'a geçirilmediği sürece değişmez. (Bazı programlar kayıpsız MBR --> GPT veya GPT --> MBR değişimi yapıyor ama ben bunu kastetmedim zaten.)

Kısaca UEFI Windows 7 kurup etkinleştirip Windows 10'a güncellersen sorunsuz kullanırsın.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı