UEFI Windows USB'si Boot Etmiyor

kgumus08k

Kilopat
Daha fazla  
Merahaba arkadaşlar ben daha önceden usb'den Windows 7 Boot Edip Pc'ye format atıyordum. Dün UEFI Formatlıyım hem de windows 8 geçim dedim. Rufus ile ISO imajını USB'ye yazdırdım fat32 dosya sisteminde. Sonradan BIOS'tan security boot ayarlarına baktım yoktu. Bios ayarlarına genel bi bakış attım herşey normaldi. BIOS'ta boot sıralamasında usb gözüküyordu. Sonra f10 çıktım biostan boot menüden flah disk seçtim boot edilmedi.

Bir kaç tana windows 8.1 sürümünü indirdim. Msdn sürümünü indirdim gene olmadı. Usb portlarını değiştirip denedim gene olmadı. Security boot demeyin, biosta öyle bir özellik yok. Sonradan önceden yüklediğim windows 7 imagesini yazdırdım. Daha önce format attığım iso dosyasını yazdırdım windows 7 usb tool programıylan flaha bu dan boot etmedi. Sorun ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sayın arkadaşlar bn rufus ile biçimleyip iso dosyasını yazdırdığım usb ilen artık boot işlemi yapamıyorum. Bu sorun neden oldu bende anlamadım. Sonra başka bir usb aldım ve aynı iso dosyasını windows usb/dvd tool programıyla usb diskime yazdırdım ve formatımı attım. Anlamadım benim windows 8.1 uefi yüklemek için rufus kullandım ondan sonradı herzaman format attığ usb diskimle format atamaz oldum. Tani rufus ile biçimlediğim usb disk artık boot etmiyor başka bir usb aldım ama neden oyle oldu acaba?

LAPTOP'um Toshiba C850-B804 PArt no=PSKCEV dir teknik özellikleri
  • İntel Core İ5-3230
  • Ram 4GB
  • Ekran Kartı Ati Radeon HD 1GB 7610M Serisi
  • 500Gb Sata Hardisk

Ben Cmd ile hazırlıyorum.
Ahmet Cmd İlen Yazmayı Bende Yapıyorum Ama UEFI windows 8.1 Yüklemek istedim daha hızlı açılması için onun için rufus kullandım. Ondan sonradır herzaman format için kullandığım usb disk'imi kullanamaz oldum.

Ama İki Bilgisayar Formatladım Sonra Kendi Şahsi Bilgisayarımı Formatlım Dedim UEFI Format atım dedim rufus ile formatlayınca usb boot etmemeye başladı.

Sorun belkide Şu Olabilir: Anakart UEFI desteği Yoktur Ama Benim Anlamadığım UEFI desteği Olmıyabilir. Ben Flash Diskimi Biçimleyip Windows usb/dvd tool programıylan daha önceki ıso dosyasını attım windows 7, o da boot olmadı acaba neden.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı