Ülke Ekonomisinin Venezuela'ya Dönmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sen de sat o zaman bilgisayarını, GFN'e geç, ***** geçmeyi bırak. Milletin aklıyla dalga geçiyorsun, hayır nasıl bu seviye yandaşlığa ulaşıyorsunuz onu da anlamıyorum. Ya karşılıklı bir çıkar ilişkiniz var ya da ciddi ciddi IQ seviyen yerlerde. Bak sana düz çay simit hesabı yapacağım, bir simit 2.5 TL, çay da 1.5 TL desen günde 3 öğün bunu yesen, 12 TL kişi başına günlük, 5 ile çarp, 1470 TL, sanırsam senin karın tokluğu anlayışın çay simit.

Sakin hocam ceza yiyecen durduk yerde.
 
Bu kadar kötüysek öldük bittiysek nasıl 20 sene iktidar adam? Demek ki millet siz ve sizin gibilerden artık nasıl nefret ediyorsa açlığa bile razı. Gidin buna ''vuvuzela'' çalın artık. 🤣 🤣 🤣
Herkes satın alındı kardeşim çünkü. Bu ülkedeki herkes satılık. Az kafanı çalıştır.
 
Bu kadar kötüysek öldük bittiysek nasıl 20 sene iktidar adam? Demek ki millet siz ve sizin gibilerden artık nasıl nefret ediyorsa açlığa bile razı. Gidin buna "vuvuzela" çalın artık. 🤣 🤣 🤣

Milletimiz cahilde ondan ama merak etme yeni yeni uyanıyor.
 
Her şeyiniz çarpıtma. 7 kişilik bir aile ayda 2000 TL'ye doyuyor. 5 kişilik bir aile ayda 1500 TL doyuyor. Etin kilosu 80 TL değil. 45 TL'ye 35 TL'ye bile var. GeForce Now 1 yıl deli gibi istediğin oynu oynayacaksın. Uyduruk telefonundan uyduruk bilgisayarına istersen TV'ye bağla oyna. Bu da sana çok geliyorsa oyun oynama kardeşim. Neymiş öğrenci harçlık alıyormuş. Gitsin bir yerde bir ay çalışsın. 900 TL'nın 2 katını da kazanır. Sonra 1 yıl ne istiyorsa oynasın. Anca ağlayın sızlayın başka bir olay yok. Öldük bittik ''vuvuzela olduk''. He, kardeşim he! Hadi git ''vuvuzela'' çalmaya devam et. Gökten para gelir sana.
Ben dayanamıyorum senin bu kafana sen nasıl çekebiliyorsun :D.
Bir aile 3 kişi olarak düşünelim, Öncelikle kiraysa zaten geçmiş olsun. Hadi ev kendilerinin diyelim, 1 aylık yemek masrafı en kötü 800 TL. Bu da neredeyse ayda 1 2 kere et yemekle olur. Faturalar ve giderler ile bir 800 TL daha. 1600 TL. 2500-1600=900. Kıyafet masrafı ve aidat ıvır zıvır. 400 TL kalıyor. Ailenin çocuğunun okulu olsa veya bir sosyal aktivite için çıkacak olsa hiçbir yere çıkamaz çünkü para yok. Bu aile birikim yapmadan nasıl yaşayacak? Kazanıyorsun torpille girdiğin işinden 10K para sonra diyorsun halk aç değil çarpıtıyorlar. Yürü ya bırak palavrayı.
 
Herkes satın alındı kardeşim çünkü. Bu ülkedeki herkes satılık. Az kafanı çalıştır.
Allah'a şükürler olsun. Verdiği nimetlere bin şükür.
Milletimiz cahilde ondan ama merak etme yeni yeni uyanıyor.
He, he uyanıyor. Hayal görmeye devam et. 40 yıl daha yolu var. 40 yıl sonra belki olabilir. Çünkü o zaman ölürüz. 🤣🤣
 
Her şeyiniz çarpıtma. 7 kişilik bir aile ayda 2000 TL'ye doyuyor.
Yoksulluk sınırını ben değil, devlet belirledi.
1615205772545.png

Tabii, günde 10 kilo patates yerse SSCB'de yaşar gibi; doyabilir.
Etin kilosu 80 TL değil. 45 TL'ye 35 TL'ye bile var.
%40'lık bölümü yağ olanlardan bahsediyorsan evet, 45 liraya 1 kilo kıyma var. Ama, kavurmadır vs. yapacaksan en az 70 lira.
GeForce Now 1 yıl deli gibi istediğin oynu oynayacaksın.
Her oyuna ayrıca para verecek, unutmayın.
Neymiş öğrenci harçlık alıyormuş. Gitsin bir yerde bir ay çalışsın.
Okula mı gitsin, çalışsın mı?
Anca ağlayın sızlayın başka bir olay yok. Öldük bittik
Her gün birileri yoksulluk yüzünden intihar ediyor. 2018 intihar sayılarına bak;
1615205757089.png

Ama bak bu 2018. Dikkat çekerim. Ekonomi çok değişti 2 yılda.
Gökten para gelir sana.
Ortada iş yok. Olan işler ise şaka gibi. Geçenlerde gördüğüm bir ilanı anlatıyorum, mimarlık şirketi ilan vermiş. En az 2 dil bilen, yüksek lisans yapmış birisini arıyorlar. İlk 6 ay asgari ücret verecekler ve ofisin temizliğini bu arkadaş yapacak. Sence bu iş mi? Günde 12 saat çalışıp, asgari almak iş mi?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı