Ülke olarak tımarhaneye atılmış olabiliriz

illedelinux

Decipat
Makaleler
2
Daha fazla  
Ülke olarak çıldırdık mı, yoksa ülke olarak tımarhanedeyiz de haberimiz mi yok?
Nereye baksak bir kara mizah, ağlanacak halimize gülüyoruz, gülünecek yere de ağlıyoruz.
Trajedi dahi kendinin ne olduğunu şaşırmış durumda, komedi desen zaten rekor kırıyor.
Yaşamadan kendini yaşlı hisseden gençler, oyun oynama şansı bulmadan birilerinin oyunu olan çocuklar.
Bilgili insanlardan nefret eden dekanlar, mafyanın elini öpen proflar...

Ülkem halleri saymakla bitmez.
Bu ülke cidden tımarhaneye atılmış olabilir mi ve tedavisi mümkün mü?

Hocam onu bunu bilmem ama elimde bir bilgi var onu paylaşıyım. Türkiye'nin %20'si müslüman değil.
Artık Discord'da falan kiminle tartışsam başlıyor ağzına geleni söyleyip Allah'a küfür etmeye. Halimize yazık.
Aynen ya ben de çok denk geliyorum. Bir de mesele müslümanım demekle kalmıyor zaten hocam. Müslümanlar da müslümanlık vazifelerini yerine getirmiyor birçoğu...

Bu platformda bile özellikle moderatörken, kitap okuyan ile okumayan bireyi yazdığı yazıdan, cümleyi kurma şeklinden, kullandığı kelime dağarcığından anlıyorsunuz. Bunu bir de tüm ülkeye uygulayın. Sonuç iyi değil maalesef.

@SideWinder Kitap okusak da, bizden bi' bok olmaz. Kitabı anlayacak IQ seviyesi Z kuşağında yok. Onlar Tiktok ile kolay zengin olmak işiyle meşgul.

Bu platformda bile özellikle moderatörken, kitap okuyan ile okumayan bireyi yazdığı yazıdan, cümleyi kurma şeklinden, kullandığı kelime dağarcığından anlıyorsunuz. Bunu bir de tüm ülkeye uygulayın. Sonuç iyi değil maalesef.
Yani sonuç üzücü be dostum...
@SideWinder Kitap okusak da, bizden bi' bok olmaz. Kitabı anlayacak IQ seviyesi Z kuşağında yok. Onlar Tiktok ile kolay zengin olmak işiyle meşgul.
Bir de o mesele vardı değil mi :D
Yani sonuç üzücü be dostum...

Bir de o mesele vardı değil mi :D
Unutmuşum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim düşüncem, bu durum eskiden de böyleydi ancak internetin bu kadar yaygın olmasıyla her şey gün yüzüne çıktı. Bu durum karşısında ağlayıp sızlamaya gerek yok. Böyle olması sağlayanlar bu ülkenin insanları, düzeltecek olanlar da yine bu ülkenin insanları. Ayrıca tüm suçu Z kuşağına itelemek son derece mantıksız ve yersiz. Herkesin öncelikle dönüp kendisine bakması gerekiyor, ben ne yaptım da başka insanları suçluyorum diye sorması gerekiyor.

Kara Mizah adı altında değer ve kültürlerle dalga geçen geçene... Hoş, kitap okuma oranının yerlerde olduğu bir yerden bu beklenir.

Bu başlığı açmayı düşünüyordum ama hep erteliyordum.
Bugün burada açılan bir başlıkta 20 yaşında birinin "oyunsuz kalmaktan çok korkuyorum" demesi bardağı taşıran damla oldu diyebilirim.
Bu nasıl bir psikolojidir gerçekten anlaşılması zor, sanki ülkemizde yeni bir psikoloji hastalığı türemiş gibi, bu tür davranışları her yerde her ortamda görebiliyoruz, daha doğrusu mantıklı davranışa hasretiz diyebilirim. Artık buna ne gibi bir tedavi bulunur orası da meçhul görünüyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı