Ülkeden kaçmak artık mümkün değil

İyi bir üniversiteden mezun olup kendini gerçekten geliştirirsen bal gibi de istediğin yere gidebilirsin. Ayrıca sen gidersen, ben gidersem kim kalacak ülkede? Kafası çalışan adamlar ülkeyi terk ederse bir kuşak sonraki gençlerin hayatı bizimkinden de beter olmaz mı? Şuanki yönetim de kalıcı değil ya, illaki değişecek her şey zamanla. Hepimiz işimizi biraz daha iyi yaparsak ve sıkı çalışırsak gelişmemiz zor değil. Ayrıca Bayburt Üniversitesi’nden mezun olup iş bulamayınca da diplomalı işsiz olmuyorsun, ortalama üstü bir üniversiteden mezun olup iyi kötü geçinebilirsin bu ülkede.

Öncelikle Vatan sevdalısı dediğimizde hükümet destekçisi olmuyoruz veya hükümeti eleştirdiğimizde muhalefet partisinin üyesi olmuyoruz bu saçma sapan zekadan kurtulun.
Ben lise çağında olan biriyim gitmek isteyen kadar kalıp denemek isteyenlerde oldukça fazla. Hani gidip kendinizi kuratın bu sizi Vatan haini falan yapmaz :D bu düşüncede de olmamak lazım. Ama eleştiri dışında doğdun büyüdüğün toparağada hakaret edip hiçbir şey olmaz bu milletden falan dememek lazım :) savunma sanayi de birçok örneği görülüyor. Ama işte keşke bu başarılar eğitim üretim ve halka odaklıda olsa

Tüm gün boyunca bilgisayar ekranının başında oturup Technopat'ta gezinerek tabii ki yurt dışına çıkamazsın. İstedikten sonra olmayacak şey yok şu dünyada, sonuçta internete erişebiliyorsun, internete girebilen bir cihazında var. Yani dediğim gibi iş sende bitiyor ama sen çoktan ümitsizliğe kapılmışsın.

Tüm gün boyunca bilgisayar ekranının başında oturup Technopat'ta gezinerek tabii ki yurt dışına çıkamazsın. İstedikten sonra olmayacak şey yok şu dünyada, sonuçta internete erişebiliyorsun, internete girebilen bir cihazında var. Yani dediğim gibi iş sende bitiyor ama sen çoktan ümitsizliğe kapılmışsın.
Tamam da yurt dışına çıkacak parayı ve tahsili nereden bulacağım ben? Üniversiteden 6 yılda mezun olsan, 24 yaşındasın. İş bulmak nereden baksan 17 aydan başlıyor. İşe girdin mi 2-3 yıl sonra aşağı yukarı yaşayacağın hayat belli oluyor da. Öyle torpilin falan yoksa da kolay kolay 5000 TL maaşın üstüne çıkamıyorsun ayrıca. Gerçekçi oluyorum ve her türlü yolu değerlendirmeye çalışıyorum ama en azından şimdilik durum bu.

Tamam da yurt dışına çıkacak parayı ve tahsili nereden bulacağım ben? Üniversiteden 6 yılda mezun olsan, 24 yaşındasın. İş bulmak nereden baksan 17 aydan başlıyor. İşe girdin mi 2-3 yıl sonra aşağı yukarı yaşayacağın hayat belli oluyor da. Öyle torpilin falan yoksa da kolay kolay 5000 TL maaşın üstüne çıkamıyorsun ayrıca. Gerçekçi oluyorum ve her türlü yolu değerlendirmeye çalışıyorum ama en azından şimdilik durum bu.

Ortaokulda PYBS sınavı var, çalıştığın taktirde her türlü kazanabileceğin bir sınav. Sana karşılıksız olarak aylık 300 küsür TL burs veriyorlar. Bunu 7 yıl boyunca aldığını varsay, onun dışında yazları çalışıp 3-5 lira kenara koyduğunu da hesaba katarsak elinde bir miktar para olmuş olacak. Yurt dışına çıktığın zaman ise burs veren bazı üniversiteler var, örneğin Japonya'da birkaç üniversite burs sağlıyordu, devlet de sağlıyor olabilir yanlış bilgi vermiş olmayım orasını tam hatırlamıyorum, yani anlayacağın ağlayıp sızlanmak yerine biraz çabalasan her türlü yurt dışına gidersin. Gittikten sonrada gerisi sende bitiyor. İş bulma imkanın kendini ne kadar geliştirdiğine bağlı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı