Ülkemizde neden Linux'a çok az destek veriliyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bunun temel sebebi, benim düşünceme göre, alışkanlık olmaması. Bu alışkanlık neden yok? Windows kullanıcıdan geri bildirim almıyor, önceki sayfalarda belirtildiği gibi kendisi veri toplayarak hu durumu hallediyor. Ancak özgür ve açık kaynak dünyasında bu durum böyle değil. Kullanıcıların hata bildirimi yapması ve geri dönüşlerde bulunması oldukça faydalı ve gerekli, sizin de belirttiğiniz gibi. Daha önce hata bildirimi yapmamış birisi durumun farkında bile olmuyor. Haliye geri bildirim de yapamıyor.

Bunu geliştirmek adına geri bildirimlerin yaygınlaşması amacıyla çalışma yapılabilir. Sizin dediklerinize göre de oldukça faydalı olacaktır.

O zaman onları biraz özelleştir ki daha iyi olsun hem de eski makinelere hayat verir.
Bu sefer de programı almak isteyenlerin sayısı bayağı düşebilir.

Benim sorunum programın kullanılması değil zaten.

Anlattığım gibi benim çalışma prensibim bu şekildir, diğer türlüsü beni sarmaz.

Anladım peki çok tabanlı yapabilir misin.
Bu düşünce çok sağlıklı değil. Kullanılmayacaksa neden yapıyorsunuz? Sadece kendiniz kullanacaksanız arayüz yapmanıza bile gerek yok.

Benim sorunum kendim için birçok konuyu daha basit yapmak fakat kullanılırsa benim için iyi olur.

Sanırım geliştiricisiniz, size bir soru sorayım; bende 2003'te toplanmış bir bilgisayar var. Özelliklerini tam hatırlamıyorum ama yaklaşık şöyle:

AMD Athlon XP (Sanırım 2400 MHz, emin değilim), 768 MB RAM, 256 MB Nvidia Geforce FX5500, 30 GB HDD. Baya tarihi eser yani.

Sizce bu bilgisayarı ıvır zıvır işler için kullandırabilecek bir Linux dağıtımı var mı? En son uzun bir süre XP çalıştırmıştı. Pek umutlu değilim ama hiç değilse deneysel bir çalışma yapmış olurum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…