Ülkemizde neden Linux'a çok az destek veriliyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Laptopları ve notebookları Windows 10 ile birlikte satın almayın. Bir sürü para vermiş oluyorsunuz.

Linux dağıtımı projesi yapalım.
Ya da bilişim dersinde öğretmeniniz işletim sistemleri konusundaysa Linux'u olabilecek en iyi şekilde anlatın.

Ben hep FreeDOS alıyorum.

Ben FreeDOS alıp, Windows 10 kuracağım. Windows 10'un Update ile ilgili hangi hizmeti varsa nSudo ile silince, asla ve asla Windows'u etkinleştir demiyor. Ve dilediğin gibi kullanabiliyorsun. Yalnız bunu Windows 10 hiç internete bağlanmadan sileceksin. Sonra elle driver güncelleriz XD.

Linux düşmanı (!)

Zorin OS ya da Linux Mint'e baktın mı?

Zorin denemedim. Linux Mint, Ubuntu ve sanırım Xubuntu denedim.

Çünkü çoook zooor abiii, hangi ayda olduğumuzu öğrenmek için bile 114 tane komut giriyorum abiii (!)
İnsanlar zorlanamaz mı hocam? Bu kinaye niye şimdi? Tarih meselesinde olmasa da genel durum olarak bu bir algı değil, bir gerçeklik. Pek çok kişiye göre Windows kadar pratik değil Linux. Yaygınlığı da Windows yazılımlarının gerisinde, donanım sürücülerinden tutun da ofis yazılımlarına kadar. Hem eğlence hem de iş hayatında entegrasyonu göreceli olarak düşük. Yani Linux kötü diyemeyiz kesinlikle ama Windows'un popülerlik sıralamasında daha üstte olması da anlaşılmayacak bir durum değil. Ben de isterim keşke öyle olmasa da ücretsiz Linux dağıtımlarını rahatça kullansak ama durum bu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…