Ülkemizde neden Linux'a çok az destek veriliyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence de son kullanıcı için biraz zor olmasından ötürü. Yaklaşık 17 yıldır aktif olarak bilgisayar kullanırım, profeyonel bir yazılımcı gibi olmasam da kurulumdur, formattır, bakımdır bir şekilde kendi işimi görebiliyorum ama ne zaman bir Linux dağıtımını kullanmaya çalışsam, basit bir program kurulumu bile beni zorlar. Bence son kullanıcı için çok pratik değil. Ama itiraf edeyim, özellikle Ubuntu arayüzü çok hoşuma gitmişti.

Zorin OS ya da Linux Mint'e baktın mı?

Bence özellikle oyun gibi konularda daha iyi olması lazım, zira birçok insanın Linux'u tercih etmeme sebebi Windows gibi bir oyun deneyimi yaşayamıyor oluşu. Birde Linux'u kodlamadan ibaret sanan kesim var, şahsen ben tabletimi yaptırıp Linux kurmayı düşünüyorum. (Tabii BIOS'u var mı bilmiyorum, yok ise işimiz yaş) Linux daha da gelişecektir elbet, ancak o zamana kadar Windows ekosisteminden devam edeceğiz :(
Şahsen Linux, Windows ile aynı deneyimi ve performansı verse geçerim. Umarım böyle bir şey mümkün olur ve program veya kod yazmadan çalıştırabiliriz.

Bence özellikle oyun gibi konularda daha iyi olması lazım, zira birçok insanın Linux'u tercih etmeme sebebi Windows gibi bir oyun deneyimi yaşayamıyor oluşu. Birde Linux'u kodlamadan ibaret sanan kesim var, şahsen ben tabletimi yaptırıp Linux kurmayı düşünüyorum. (Tabii BIOS'u var mı bilmiyorum, yok ise işimiz yaş) Linux daha da gelişecektir elbet, ancak o zamana kadar Windows ekosisteminden devam edeceğiz :(
Şahsen Linux, Windows ile aynı deneyimi ve performansı verse geçerim. Umarım böyle bir şey mümkün olur ve program veya kod yazmadan çalıştırabiliriz.
Yaşayamıyor değilde oyunları açamıyor demek daha doğru. Açmayı becerse oyun deneyimini alır.
Komut ve uygulamalar olarak;
Radeon aco,
Lutris özelleşmiş Wine sürümler,
Gamemode,
Steam ve proton,
Custom Kernel'lar

falan varda var.

Ayrıca Kernel'ın CPU ve GPU davranışlarını performans olarak ayarlayıp daha da performans alabilirsiniz.

Son düzenleme:
Linux çok bilinmiyor halk tarafından. Çoğu kişi Windows,biraz daha parası varsa MacOS kullanıyor. Mesela annem kali masaüstünü görünce PC'ye virüs girdi zannetmişti. Ayrıca Linux kullananlara hacker muamelesi yapılıyor.

Linux çok bilinmiyor halk tarafından. Çoğu kişi Windows,biraz daha parası varsa MacOS kullanıyor. Mesela annem kali masaüstünü görünce PC'ye virüs girdi zannetmişti. Ayrıca Linux kullananlara hacker muamelesi yapılıyor.
MacOs bedava zaten. Çoğu bilgisayara kurulabiliyor. Tabi becerebilirseniz.

Linux çok bilinmiyor halk tarafından. Çoğu kişi Windows, biraz daha parası varsa macOS kullanıyor. Mesela annem Kali masaüstünü görünce PC'ye virüs girdi zannetmişti. Ayrıca Linux kullananlara hacker muamelesi yapılıyor.

O kadar doğru söyledin ki ama Linux'u 10 yaşındaki biride kullanabilir (bu durumda o benim sayılır)

Hayır en azından birkaç milyon kişi normal kullanımda Linux kullanır.

Bunu benim dağıtımın istatistiklerine bakarak ortalama bir tahminde bulunabiliriz.
Türkiye'den indirenlerin yüzde 29'u Windows'tan indirmiş, yüzde 69'u GNU/Linux'tan indirmiş.
Diğer yüzdeler aşağıdaki gibidir.

ÜLKEGNU/LİNUXWİNDOWS
1- Turkey%69%29
2- Germany%86%14
3- Vietnam%90%0
4- Brazil%80%0
5- United States%0%100
6- France%50%50
7- Sweden%0%100
8- Bulgarie%67%33
Greece%0%100
9- Canada%100%0
10- Italy%100%0
11- Venezuela%50%50
12- Japan%100%0
13- Romania%100%0
14- Poland%100%0
15- Chile%0%100
16- Azerbaijan%0%0
17- Uruguay%0%100
18- Belgium%0%100
19- Chin%0%100
20- Russia%100%0
TOPLAM%48,75%43,8

Tabloda görüldüğü gibi GNU/Linux kullanan hiç de az değil.
Ayrıca fikir vermesi için indirilen ülkeler haritası.

illedelinux-indirilen-harita.png

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı